Η μετοχή του Barclays (NYSE:BCS) έχει σχεδόν αναρρώσει από την πανδημία και βρίσκεται αντιμέτωπη με την αντίσταση των 186 λιρών, η οποία αποτελεί το τελευταίο οχυρό πριν η μετοχή του ιδρύματος κινηθεί προς τις 230 λίρες.

Η κεντρομόλος δυναμική που έχει προσδώσει το αναπτυξιακό πακέτο Μπάιντεν, σε συνδυασμό με τον παγκόσμιο χαρακτήρα του πιστωτικού ιδρύματος, καθιστά το Barclays μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επενδυτικές επιλογές για το 2022.

Ο προεξοφλητικός μηχανισμός φαίνεται πως έχει λειτουργήσει καλά, καθώς η μετοχή του ιδρύματος έχει ήδη σημειώσει στο ταμπλό ετήσια κέρδη σχεδόν 90%.

Όσον αφορά στα χρηματοοικονομικά μεγέθη του Barclays, το τελευταίο για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σημείωσε έσοδα ύψους 5,4 δισ. λιρών, αυξημένα κατά μόλις 1% σε ετήσια βάση.

Αύξηση σημείωσαν και τα κόστη του ομίλου, τα οποία καταγράφοντας μεταβολή 10% σε ετήσια βάση βρέθηκαν στις 3,7 δισ. λίρες.

Αξιοσημείωτος είναι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας tier 1 (CET1 RATIO) του πιστωτικού ιδρύματος, ο οποίος αυξημένος κατά 50 μονάδες βάσης, σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, σκαρφάλωσε στο 15,1%, ξεπερνώντας το στόχο του 13-14%.

Τέλος, το Barclays προέβη σε διανομή μερίσματος για το πρώτο εξάμηνο του έτους που άγγιξε τις 2 λίρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News