Η μόλις 2η ανοδική στις τελευταίες 9 συνεδριάσεις κρίνεται και η πλέον σημαντική, αφενός λόγω της τελικά επικράτησης των αγοραστών στο πεδίο της μάχης των 900 μονάδων, αφετέρου στο ότι η ανοδική αντίδραση ήρθε να επισφραγιστεί με τη σημαντική εξέλιξη της πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Γενικός Δείκτης, ευρισκόμενος σε ανοδική μεσοπρόθεσμη τάση με πρώτο στόχο τις 950 μονάδες, εισήλθε τις τελευταίες ημέρες σε μια διορθωτική κίνηση, η οποία οριοθετήθηκε από τις 899-902 μονάδες ως βασική στήριξη.

Η τριήμερη εκείθεν μάχη έδωσε τελικά μια πρώτη σταθεροποιητική συνεδρίαση, αυτήν της Παρασκευής, όπου οι πωλητές ηττήθηκαν.

Το πρόσημο του Δείκτη στο +0,21% δεν αποτυπώνει επακριβώς την κατάσταση, διότι για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, η «βαριά» συμπεριφορά της δεικτοβαρούς 3Ε (-1,55%) λειτούργησε ανασταλτικά.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε δύο νέα δεδομένα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα:

πρώτον, τη δημιουργία μιας βάσης στην περιοχή των 890 μονάδων που δίνει και ένα καθαρό σημείο εξόδου σε κλείσιμο ώρας.

Δεύτερον, τον νέο ανοδικό σχηματισμό με καθαρό στόχο τις 950 μονάδες.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί το σημαντικά υψηλότερο του αναμενομένου τίμημα του αυστραλιανού επενδυτικού κολοσσού Macquarie για την απόκτηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, κάτι που θα προσδώσει ιδιαίτερα θετική χροιά τόσο για τη μετοχή της ΔΕΗ, όσο και για το σύνολο του ταμπλό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News