Με το βλέμμα στον κολοσσό των ακινήτων China Evergrande Group, αλλά και στη σημερινή δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, οι δείκτες στην Ασία έκλεισαν με μεικτά πρόσημα.

Ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έμεινε οριακά χαμηλότερος, παλεύοντας να ανακάμψει από την πτώση της Δευτέρας. Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν υψηλότερα, με τον Shanghai composite να κλείνει με οριακά κέρδη και τον Shenzhen component να σημειώνει άνοδο 0,627%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,48%, ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε κέρδη 0,59%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,92%.

Στο Χονγκ Κονγκ, οι μετοχές της China Evergrande Group έπεσαν σχεδόν 10%, καθώς η διοίκηση επιβεβαίωσε τη «σημαντική συνεχιζόμενη μείωση των πωλήσεων τον Σεπτέμβριο», αλλά και την κατάρρευση της εμπιστοσύνης των επενδυτών μετά από τα αρνητικά δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που περιβάλλουν την εταιρεία.

Οι μετοχές της China Evergrande New Energy Vehicle and Evergrande Property Services, μονάδες που η Evergrande προσπαθούσε να πουλήσει, έπεσαν επίσης 22,72% και 8,3% αντίστοιχα. Ο Όμιλος Evergrande δήλωσε την Τρίτη ότι είναι «αβέβαιο» εάν θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει τις πωλήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές