Ήπιες πιέσεις αλλά και αναμονή είναι τα δύο χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες, όπως και όλος ο πλανήτης, αναμένει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, διακυμάνσεις του πανευρωπαϊκού Stoxx 600 είναι οριακές, με τον κλάδο των ταξιδίων να κερδίζει 0,5%, αλλά εκείνος των πρώτων υλών να χάνει 1,1%. Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει κέρδη 0,10% στις 15.716 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο χάνει 0,22% στις 7.053 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι δέχεται ισχυρότερες πιέσεις, στις 6.626 μονάδες, με απώλειες 0,76%.

Οι αγορές δείχνουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τις δηλώσεις της Ι. Schnabel που εκπροσωπεί τη Γερμανία στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία ανέφερε ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη «κατά πάσα πιθανότητα» θα μειωθεί το 2022, αλλά η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει μέτρα στην αντίθετη περίπτωση. Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε 3% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις -πολύ πάνω από τον στόχο της ΕΚΤ που είναι 2%- για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.

Επίσης, οι αγορές αναμένουν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ για τον Αύγουστο, που θα ανακοινωθεί την Τρίτη. Οι αναλυτές που ερωτήθηκαν από την FactSet αναμένουν ότι οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν αύξηση κατά 5,3% τον Αύγουστο, ένα μέγεθος που μπορεί να επηρεάσει την πολιτική της Federal Reserve.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές