Με απώλειες κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικοί δείκτες, καθώς αφενός «εισήγαγαν» το αρνητικό κλίμα της Wall Street και αφετέρου υπήρξε προβληματισμός για τις λιανικές πωλήσεις στην Κίνα, οι οποίες τον Αύγουστο αυξήθηκαν με ρυθμό χαμηλότερο του αναμενομένου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,99%, ενώ ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 0,56% και ο δείκτης Topix υποχώρησε 1,13%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,33%, με τον S&P/ASX 200 της Αυστραλίας να κλείνει με απώλειες 0,27%.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας έκλεισε 0,49% χαμηλότερα.

Στο επίκεντρο των πωλητών βρέθηκε και ο κλάδος των καζίνο εν μέσω ανησυχιών για αυστηρότερους κανονισμούς καθώς το Μακάο ξεκίνησε τη δημόσια διαβούλευση για τυχερά παιχνίδια. Οι μετοχές της Wynn Macau και της Sands China υποχώρησαν κατά 24% έκαστη, ενώ η Galaxy Entertainment Group υποχώρησε περίπου 17%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Κίνα έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν με πολύ χαμηλότερο ρυθμό από τον αναμενόμενο τον Αύγουστο. Οι λιανικές πωλήσεις για το μήνα αυξήθηκαν 2,5%, έναντι πρόβλεψης ανάπτυξης 7% από αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές