Ο Γενικός Δείκτης διατήρησε το αγοραστικό του σήμα από την περιοχή των 892 μονάδων και παρά το γεγονός ότι έκλεισε οριακά θετικός με κέρδη της τάξεως του +0,16%, υπήρξαν δύο παρατηρήσεις που συνεπικουρούν στις αυξημένες πιθανότητες συνέχισης.

Πρώτον, απορροφήθηκε άκοπα η έντονη διάθεση ρευστοποίησης της πρώτης ώρας.

Μάλιστα, ο ομαλός τρόπος με τον οποίον έλαβαν χώρα επιλεκτικές τοποθετήσεις, υποδεικνύει και τη στιβαρότητα της βραχυπρόθεσμης συγκυρίας.

Δεύτερον, επέμεινε η εναλλαγή τίτλων, όπως έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Τούτο έχει τη σημασία του λογιζόμενο ως διάχυση ρευστότητας σε πλείονες τίτλους, κάτι που θα μας χρειαστεί για τη συνέχεια, καθώς είναι σημαντική παράμετρος της ποιότητας οποιασδήποτε τάσης.
Στη χθεσινή συνεδρίαση, λοιπόν, οι μετοχές του ΟΠΑΠ και της ΜΠΕΛΑ (Jumbo) έκαναν τζίρο ίσο με το 26% του συνολικού (7,32 και 8,19 εκατ. ευρώ αντίστοιχα).

Συνυπολογίζοντας ότι την Παρασκευή αναμένεται η λήξη της τρέχουσας σειράς στα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης, με τη σειρά ρευστότητας να μετακυλύεται ήδη σταδιακά, είναι προφανές ότι το Χρηματιστήριο είναι ζωντανό και αναμένει την αφορμή για το ανοδικό του κρεσέντο.

Ο Δείκτης στοχεύει στην περιοχή των 950 μονάδων, και η ενδεχόμενη κατοχύρωση των 910, που δοκιμάστηκε μάλιστα εχθές, θα προσδώσει ώθηση.

Το κοντινό στοπ οριοθετείται κάτω από 899 σε κλείσιμο ώρας, με το κύριο να είναι κάτω από 888 σε κλείσιμο ημέρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News