Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, σε μια προσπάθεια τόσο να ανακάμψουν από το αρνητικό διεθνές κλίμα όσο και να ξεπεράσουν την αβεβαιότητα σχετικά με τις πιθανές αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,5%, με τους κλάδους των ταξιδιών και της αναψυχής να σημειώνουν άνοδο 1,2%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει άνοδο 0,39% στις 7.044 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,38% στις 15.675 μονάδες και ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,61% στις 6.623 μονάδες.

Οι αγορές τις τελευταίες ημέρες αντιδρούν στα πιο ήπια στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία μετριάζουν τις εκτιμήσεις για επικείμενη μείωση των αγορών περιουσιακών στοιχείων από την Federal Reserve και τα αδύναμα στοιχεία λιανικών πωλήσεων από την Κίνα, που υποδηλώνουν επιβράδυνση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο μεταξύ, όλοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά ενέργειας, καθώς οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πολλών ετών, προκαλώντας ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Η τιμή του φυσικού αερίου παράδοσης Οκτωβρίου στον ολλανδικό κόμβο TTF, ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, ανέβηκε στο ρεκόρ των 79 ευρώ τη μεγαβατώρα, καταγράφοντας άλμα περισσότερο από 250% από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης