Με μικρές διακυμάνσεις αλλά και μικτά πρόσημα έκλεισε τελικά η Wall Street σήμερα, ανακάμπτοντας όμως από τις σημαντικές ενδοσυνεδριακές απώλειες, καθώς τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας θόλωσαν το τοπίο.
Ειδικότερα, ο Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,18% στις 34.751 μονάδες, με τον S&P 500 να κλείνει στο -0,15% και στις 4.473 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 15.181 μονάδες με κέρδη 0,13%.

Μία ημέρα πριν από την τετραπλή λήξη των παραγώγων αύριο, η Wall Street αναζητά τον τρόπο να σταθεροποιηθεί και να ανατρέψει το αρνητικό πρόσημο του Σεπτεμβρίου. Βέβαια, οι δείκτες από την αρχή του έτους καταγράφουν σημαντικά κέρδη,με τον S&P 500 να είναι στο +20%, επομένως η νευρικότητα αυξάνεται όσο η αγορά κινείται σε τέτοια ύψη.

Στα μάκρο τώρα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις Αυγούστου αυξήθηκαν 0,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εκπλήσσοντας θετικά την αγορά. Οι αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα του Dow Jones ανέμεναν πτώση 0,8% σε μηνιαία βάση.

Εν τω μεταξύ, τα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία επιδομάτων ανεργίας έδειξαν 332.000 αιτήσεις την περασμένη εβδομάδα. Η αύξηση των απαιτήσεων αντικατοπτρίζει πιθανώς την αστάθεια στην αγορά εργασίας, προκαλώντας αμφιβολίες και για την οικονομία

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street