Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, καθώς κατάφεραν να ανακόψουν το αρνητικό διεθνές κλίμα, αλλά και να ξεπεράσουν την αβεβαιότητα σχετικά με τις πιθανές αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών και την κυοφορούμενη ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,5%, με τους κλάδους των ταξιδιών και της αναψυχής να σημειώνουν άνοδο 3%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε άνοδο 0,16% στις 7.027 μονάδες, ο DAX κέρδισε 0,23% στις 15.651 μονάδες και ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,59% στις 6.622 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η βρετανική IG Group, η οποία ειδικεύεται στο Online εμπόριο, έκλεισε με κέρδη 2,7%, δίνοντας ώθηση στον Stoxx 600. Στον αντίποδα, η γερμανική Continental υποχώρησε κατά 5%, μετά την απόφασή της να αποσπάσει τη μονάδες Vitesco.

Στο μεταξύ, όλοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά ενέργειας, καθώς οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πολλών ετών, προκαλώντας ανησυχίες για τον πληθωρισμό. Η τιμή του φυσικού αερίου παράδοσης Οκτωβρίου στον ολλανδικό κόμβο TTF, ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, ανέβηκε στο ρεκόρ των 79 ευρώ τη μεγαβατώρα, καταγράφοντας άλμα περισσότερο από 250% από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές