Μεικτά είναι τα πρόσημα στη Wall Street σήμερα, καθώς τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας, τόσο των λιανικών πωλήσεων όσο και των επιδομάτων ανεργίας, έδειξαν ότι η πορεία της ανάκαμψης μόνο ομαλή και σταθερή δεν είναι.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,17% στις 34.874 μονάδες, με τον S&P 500 να είναι στο -0,03% και στις 4.479 μονάδες, ενώ ο Nasdaq επιχειρεί στις 15.131 μονάδες με απώλειες 0,20%.

Μία ημέρα πριν από την τετραπλή λήξη των παραγώγων αύριο, η Wall Street αναζητά τον τρόπο να σταθεροποιηθεί και να ανατρέψει το αρνητικό πρόσημο του Σεπτεμβρίου. Βέβαια, οι δείκτες από την αρχή του έτους καταγράφουν σημαντικά κέρδη,με τον S&P 500 να είναι στο +20%, επομένως η νευρικότητα αυξάνεται όσο η αγορά κινείται σε τέτοια ύψη.

Στα μάκρο τώρα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις Αυγούστου αυξήθηκαν 0,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εκπλήσσοντας θετικά την αγορά. Οι αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα του Dow Jones ανέμεναν πτώση 0,8% σε μηνιαία βάση.

Εν τω μεταξύ, τα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία επιδομάτων ανεργίας έδειξαν 332.000 αιτήσεις την περασμένη εβδομάδα. Η αύξηση των απαιτήσεων αντικατοπτρίζει πιθανώς την αστάθεια στην αγορά εργασίας, προκαλώντας αμφιβολίες και για την οικονομία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street