Πιστό στην κίνηση μεταξύ 900 – 910 μονάδων παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο και σήμερα, με την αγορά να μην μπορεί να κάνει την υπέρβαση, παρά το γεγονός ότι έχει στο πλευρό του σήμερα τα κέρδη σε αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους. Οι κινήσεις παραμένουν στη σφαίρα του περιορισμένου, όσο το δυνατό, ρίσκου, με τις επιλογές να διαδέχονται στους τίτλους σε καθημερινή βάση.

Ο γενικός δείκτης παραμένει πέριξ των 907 μονάδων, με κέρδη 0,40%.

Αυτό το άτυπο rotation των τίτλων στη στήριξη της αγοράς στα τρέχοντα επίπεδα συντηρεί επίσης και για τον γενικό δείκτη το θετικό βραχυπρόθεσμο σήμα, με τον στόχο να παραμένει επίσης η περιοχή των 950 μονάδων. Στόχος όμως είναι να διαπεράσει ο γενικός δείκτης τα επίπεδα των 910 μονάδων, σε ένα ιδιαίτερα εύθραυστο κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Εάν υποχωρήσει η διεθνής αβεβαιότητα, το ΧΑ προφανώς θα αρχίσει να αποτυπώνει τις εκτιμήσεις για μεγαλύτερη ανάπτυξη φέτος στην ελληνική οικονομία, όπως αυτές διατυπώνονται από τους ξένους αναλυτές, αλλά και από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό έναν ρεαλιστικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, 5,9%».

Σε επίπεδο τίτλων τώρα ξεχωρίζει το +2,55% του ΟΠΑΠ, με την Alpha Bank να είναι στο +1,37%, την Coca Cola στο +1,11% και τον Titan στο +1,01%. Σε θετικά εδάφη είναι και οι Εθνική, Motor Oil, Eurobank και Μυτιληναίος, ενώ σημαντικά έχουν περιοριστεί οι απώλειες σε Aegean, Πειραιώς και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών