Ελαφρώς ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να ακολουθήσει το ρυθμό των ευρωπαϊκών αγορών και να ανακτήσει το χθεσινό χαμένο έδαφος, χωρίς βέβαια να λείπουν οι τίτλοι που βρίσκονται στο «κόκκινο» και επιδρούν ανασταλτικά στην προσέγγιση των 910 μονάδων.

Το θετικό όμως είναι ότι η αγορά επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να μείνει πάνω από τις 903 μονάδες, όπου παραμένει ο κινητός μέσος των 30 ημερών, παίρνοντας έστω και βραχεία κεφαλή ένα προβάδισμα, με τον γενικό δείκτη να κινείται με κέρδη 0,4% στις 907 μονάδες.

Αυτό πάντως που επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι η αγορά χρειάζεται να αποκοπεί από την τελευταία σύνδεσή της με τη διεθνή αβεβαιότητα, καθώς έχουν εμφανιστεί αρκετοί πρόδρομοι δείκτες της οικονομίας που θολώνουν τις θετικές προοπτικές που είχαν διαγραφεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Και αυτή η εικόνα είναι που ανακόπτει κάθε προσπάθεια ανάληψης ρίσκου και στη μικρή, περιφερειακή αγορά, σαν το ελληνική χρηματιστήριο.

Η μέση εκτίμηση πάντως που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στην αγορά είναι ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου μεγάλο μέρος της αβεβαιότητας θα αρχίσει να αίρεται, καθώς θα έχει πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία θα δώσει και έναν οδηγό για τις προθέσεις της, ενώ θα έχουν διεξαχθεί και οι γερμανικές εκλογές. Επίσης, θα έχει ξεκαθαρίσει και το τοπίο με την παράλλαξη Δέλτα του Covid 19, με τις αγορές να γνωρίζουν περισσότερα για το επόμενο διάστημα.

Τώρα σε επίπεδο τίτλων, ο ΟΠΑΠ ξεχωρίζει με το +2,55% που καταγράφει προσφέροντας σημαντικά στηρίγματα, με την Alpha Bank, την Coca Cola, τη Βιοχάλκο και την Jumbo να την πλαισιώνουν με σημαντικά κέρδη.

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται και οι ΔΕΗ, Εθνική, Motor Oil και Eurobank, ενώ οι απώλειες σε Πειραιώς, ΟΤΕ, Μυτιληναίο και ΓΕΚ Τέρνα είναι προς ώρας ελεγχόμενες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών