Συνεισφορά ύψους 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων (4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα) στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού εμπορίου και ψηφιακής οικονομίας της UNCTAD, ανακοίνωσε η Ελβετία.

Τα κεφάλαια που θα διατεθούν μέσω της Ελβετικής Κρατικής Γραμματείας Οικονομικών Υποθέσεων (SECO) θα στηρίξουν την τεχνική συνεργασία του προγράμματος, την έρευνα και τις δραστηριότητες έως το 2024.

Η UNCTAD και η Ελβετία υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία στις 13 Σεπτεμβρίου.

«Ευχαριστούμε από καρδιάς την Ελβετία για τη γενναιόδωρη συμβολή», δήλωσε η Isabelle Durant, αναπληρώτρια γενική γραμματέας της UNCTAD. «Η οικονομική υποστήριξη θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας για να προωθήσουμε πιο ολοκληρωμένα και βιώσιμα οφέλη ανάπτυξης από το ηλεκτρονικό εμπόριο και την ψηφιακή οικονομία για ανθρώπους και επιχειρήσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες».

«Η Ελβετία είναι υπερήφανη που συμβάλλει στο πρόγραμμα UNCTAD για το ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο υποστηρίζει τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών πλαισίου για το ηλεκτρονικό εμπόριο σε αναπτυσσόμενες και λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες», δήλωσε ο Didier Chambovey, πρέσβης της Ελβετικής Μόνιμης Αποστολής στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ελεύθερων Συναλλαγών.

«Όπως αποκάλυψε η πανδημία COVID-19, απαιτείται ένα ισχυρό οικοσύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου για τη διατήρηση των εμπορικών ροών και τον μετριασμό των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών σε περιόδους κρίσης, ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες χώρες».

Επεκτείνοντας τα οφέλη της ψηφιακής οικονομίας

Το πρόγραμμα της UNCTAD στοχεύει να μειώσει την ανισότητα, να επιτρέψει στα οφέλη της ψηφιοποίησης να φτάσουν σε όλους τους ανθρώπους και να διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω στην εξελισσόμενη ψηφιακή οικονομία.

Οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη διετή έκθεση ψηφιακής οικονομίας , την εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου, eTrade για όλους , eTrade για γυναίκες και αξιολογήσεις ετοιμότητας eTrade .

Η ελβετική συνεισφορά θα ενισχύσει την ικανότητα του προγράμματος να ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση από χώρες για υποστήριξη της UNCTAD, ιδίως εν μέσω της πανδημίας.

Το 2020, η Ελβετία ήταν στην κορυφή του Δείκτη ηλεκτρονικού εμπορίου Business-to-Consumer της UNCTAD , ο οποίος κατατάσσει 152 χώρες σχετικά με την ετοιμότητά τους να ασχοληθούν με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Σημείωσε υψηλή βαθμολογία και στις τέσσερις διαστάσεις του δείκτη, με το 97% του πληθυσμού να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο (2019) και το 98% του πληθυσμού ηλικίας 15 ετών και άνω να έχει τραπεζικό λογαριασμό (2017).

Επίσης, κατέλαβε την 7η θέση στον κόσμο όσον αφορά την ταχυδρομική αξιοπιστία σύμφωνα με την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση και την 5η μεταξύ των χωρών που περιλαμβάνονται στο ευρετήριο για ασφαλή πυκνότητα διακομιστή, διακομιστή μεσολάβησης για ηλεκτρονικά καταστήματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως