Οι επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου συναντήθηκαν σήμερα με τους διευθύνοντες συμβούλους κορυφαίων εταιρειών παραγωγής εμβολίων για να συζητήσουν στρατηγικές για τη βελτίωση της πρόσβασης στα εμβόλια COVID-19, ειδικά σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος και στην Αφρική.

Η Task Force εξέφρασε ανησυχίες ότι χωρίς επείγοντα βήματα ο κόσμος είναι απίθανο να επιτύχει τον στόχο για το τέλος του 2021 για εμβολιασμό τουλάχιστον του 40% του πληθυσμού σε όλες τις χώρες-κρίσιμο ορόσημο για τον τερματισμό της πανδημίας και την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Τα μέλη της Task Force, που συνεδρίασαν για 4η φορά, σημείωσαν ότι, παρά την επαρκή συνολική παγκόσμια παραγωγή εμβολίων συνολικά, οι δόσεις δεν φτάνουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος σε επαρκείς ποσότητες, με αποτέλεσμα την κρίση της ανισότητας των εμβολίων.

Τα μέλη της Task Force χαιρέτισαν την προθυμία των CEOs να συνεργαστούν μαζί τους για τον τερματισμό της ανισότητας των εμβολίων και την ετοιμότητά τους να σχηματίσουν μια τεχνική ομάδα εργασίας με την Task Force για την ανταλλαγή και τον συντονισμό πληροφοριών σχετικά με την παραγωγή και τις παραδόσεις εμβολίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».