Η Microsoft χθες έκανε ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση ενός μέλλοντος χωρίς κωδικούς πρόσβασης, επιτρέποντας στους χρήστες να αφαιρέσουν όλα τους τα passwords από τους λογαριασμούς τους, είτε πρόκειται για κωδικό εισόδου στα Windows είτε πρόκειται για πρόσβαση σε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook.

Έτσι, η εταιρεία προσφέρει εναλλακτικές μεθόδους πιστοποίησης-επαλήθευσης της ταυτότητας του χρήστη, δηλαδή μία εφαρμογή authenticator ή φυσικά κλειδιά ασφαλείας. Εάν ο χρήστης επιλέξει κάποια από αυτές τις μεθόδους ουσιαστικά αφήνει πίσω του τα passwords, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη Microsoft. Στα laptops με λειτουργικό σύστημα Windows μπορεί να επιλεγεί η λύση αναγνώρισης προσώπου Windows Hello (όλα τα νέα μοντέλα διαθέτουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό) ή σάρωση του δακτυλικού αποτυπώματος (διατίθεται σε σημαντικό αριθμό μοντέλων).

Ακολουθούν τα βήματα για την αφαίρεση ενός password από τον λογαριασμό:
• Κατεβάζετε στο κινητό την εφαρμογή Microsoft Authenticator και κάνετε log in με τα στοιχεία του λογαριασμού σας
• Πηγαίνετε στο accounts.microsoft.com για να κάνετε log in στον λογαριασμό σας
• Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις
• Επιλέξτε την ενότητα Advanced Security Options και στη συνέχεια Additional Security Options
• Ενεργοποιήστε την επιλογή για χρήση λογαριασμού χωρίς password
• Ακολουθείστε τις οδηγίες και δώστε έγκριση στην ειδοποίηση που θα λάβετε από τον Authenticator

Όταν ολοκληρώσετε όλα τα σχετικά βήματα, ο κωδικός πρόσβασης θα αφαιρεθεί από τον λογαριασμός σας. Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε ποια από τις εναλλακτικές μεθόδους που αναφέρθηκαν πιο πάνω θα χρησιμοποιείτε για να εισέρχεστε στον Microsoft λογαριασμό σας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία