Αν και προσπάθησαν αρκετά να απορροφήσουν τις πιέσεις, τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν με σημαντικές απώλειες, καθώς στις αρνητικές εκτιμήσεις για την δυναμική της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας, ήρθαν τώρα να προστεθούν και τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έδειξαν αναπάντεχα πτώση.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε απώλειες κοντά στο 1%, με τον κλάδο των ταξιδίων να σημειώνει άνοδο 1,1%, αλλά εκείνο των βασικών πρώτων υλών να χάνει 4%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε πτώση 0,91% στις 6.963 μονάδες, ο DAX έχασε 1,03% στις 15.490 μονάδες και ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,79% στις 6.570 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η σουηδική Dometic Group σημείωσε κέρδη 1%, μετά τη συμφωνία των 677 εκατ. δολαρίων για την εξαγορά της αμερικανικής Igloo, ενώ στον αντίποδα, η βρετανική Anglo American έχασε 8,2%, μετά την υποβάθμισή της από τις UBS και Morgan Stanley.

Τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης τροφοδότησαν εκ νέου σήμερα τα στοιχεία που έδειξαν πτώση 0,9% των λιανικών πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα σημείωναν άνοδο 0,5%.

Επίσης, οι αγορές έδειξαν να προβληματίζονται από τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 3,0% τον Αύγουστο 2021, από 2,2% τον Ιούλιο, με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν -0,2%.

Την ίδια ώρα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) παρείχε ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν το ενδεχόμενο πίεσης του συστήματος, υπό τον φόβο κατάρρευσης του κολοσσού ακινήτων Evergrande.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές