Δυσκολία να διαπεράσει την αντίσταση των 910 μονάδων εμφανίζει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ μοιρασμένων προσήμων αλλά και διεθνούς αβεβαιότητας που προκαλούν αναδίπλωση των αγοραστών και των διαθέσεων ανάληψης ρίσκου.

Αν και νωρίτερα ο γενικός δείκτης βρέθηκε ακόμη και στις 913 μονάδες, πλέον κινείται στις 909 με κέρδη μόλις 0,08%.

Η συναλλακτική δραστηριότητα εμφανίζεται αυξημένη, με τη λήξη των παραγώγων της σειρά του Σεπτεμβρίου να ανεβάζει κατά 5 εκατ. ευρώ περίπου τον τζίρο, μετά από αρκετές λήξεις χαμηλού ενδιαφέροντος. Επίσης, προς το τέλος της συνεδρίασης, η αγορά έχει και τις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων λόγω των αλλαγών στους δείκτες του FTSE, με την μετοχή της Πειραιώς να εισέρχεται στον FTSE All World και στον FTSE Global Mid Cap.

Στο μεταξύ η αγορά δείχνει να προβληματίζεται για τη νέα άνοδο του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, ο οποίος ανήλθε στο 3% τον Αύγουστο, πυροδοτώντας νέες εκτιμήσεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Βιοχάλκο και Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν απώλειες 1,23% και 1,18% αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα, η Jumbo και η ΕΥΔΑΠ κερδίζουν 2,77% και 1,04% αντίστοιχα. Θετικά κινούνται οι Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, Coca Cola και Eurobank, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά είναι οι Aegean, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών