Ήπια ανοδικά, αλλά με διαθέσεις να διαπεράσει πάνω από την αντίσταση των 910 μονάδων, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να μπορεί να ανεβάσει πολύ ψηλά τη συναλλακτική του δραστηριότητα, ώστε να δώσει το μήνυμα της αποφασιστικότητας των επιπέδων. Και πως θα μπορούσε άλλωστε όταν σήμερα αναμένεται η λήξη των παραγώγων το μεσημέρι, αλλά και η ετυμηγορία του οίκου DBRS για την ελληνική οικονομία το βράδυ.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,39% στις 912 μονάδες, ένα περιθώριο εξαιρετικά επισφαλές για να δοθεί το μήνυμα της διάσπασης της αντίστασης, την ώρα μάλιστα που τα πρόσημα σε αρκετούς τίτλους είναι ευμετάβλητα. Η ενδεχόμενη κατοχύρωση της αντίστασης, ανοίγει τον δρόμο για σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, κάτι που εδράζει σε δύο πυλώνες: Αφενός, τη συμπεριφορά των επιμέρους μετοχών, και κυρίως των δεικτοβαρών, αφετέρου, τη διάχυση της ρευστότητας στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό κάτι που αποτελεί βασικό συστατικό μιας ποιοτικής τάσης. Ο στόχος στην αναμενόμενη κίνηση είναι αρχικά η περιοχή των 950 μονάδων.

Πάντως, σήμερα, η μεταβλητότητα δεν αποκλείεται να κορυφώνεται προς το τέλος της συνεδρίασης λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών του FTSE σήμερα, με τη μετοχή της Πειραιώς να εισέρχεται στον FTSE All World και στον FTSE Global Mid Cap.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Jumbo σημειώνει κέρδη 2,84%, με τις Λάμδα, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ να την ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Θετική είναι και η συμβολή των Alpha Bank, Πειραιώς,Εθνική, Coca Cola, Eurobank και ΟΠΑΠ, ενώ στον αντίποδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι το μεγαλύτερο βαρίδι με απώλειες 1,01%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders