Ένας επενδυτικός τραπεζίτης στο Παρίσι δήλωσε στο Bloomberg ότι δεν περνάει μια εβδομάδα αυτές τις μέρες που να μη δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις από ανθρώπους που του ζητούν εργασία. Ένας άλλος είπε ότι δέχθηκε μια απροσδόκητη αύξηση μισθού τον Ιούνιο, παρά το γεγονός ότι είχε λάβει κι άλλη αύξηση μόλις λίγους μήνες νωρίτερα.

Από την JPMorgan Chase και την Goldman Sachs έως την Morgan Stanley και την Bank of America, διατυπώνονται εκτιμήσεις για ενίσχυση των τραπεζικών δραστηριοτήτων στη γαλλική πρωτεύουσα, η οποία έχει γίνει μία από τις πιο περιζήτητες αγορές εργασίας στην Ευρώπη για επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού κλάδου. Οι μισθοί αυξάνονται και τα γραφεία ευρέσεως εργασίας δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να βρουν υποψήφιους με πολλά προσόντα.

Οι χρηματοοικονομικές εταιρείες που επί δεκαετίες χρησιμοποιούσαν το Λονδίνο ως πύλη εισόδου στην ενιαία αγορά της Ευρώπης, ανοίγουν γραφεία ή ενισχύουν τις υπάρχουσες δραστηριότητες στη ηπειρωτική Ευρώπη ώστε να διατηρήσουν την πρόσβασή τους στην Ένωση. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, το Παρίσι θα έχει προσθέσει 3.000 θέσεις εργασίας στον χρηματοοικονομικό τομέα χάρη στο Brexit, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ τον Ιούνιο. Πολλοί πιστεύουν δε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή.

«Οι πρώτες μετακινήσεις τραπεζών στο Παρίσι δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο χρηματοοικονομικό οικοσύστημα που θα προσελκύσει περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», δήλωσε ο Αρνό ντε Μπρεσόν, διευθύνων σύμβουλος του Paris Europlace, ενός βιομηχανικού ομίλου που προωθεί την πόλη ως διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο. «Τα hedge funds, οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και άλλοι πάροχοι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αναζητούν επίσης να είναι μέρος αυτού. Είναι ένα φαινόμενο που έχει λάβει τη μορφή χιονοστιβάδας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή