Με τη ζήτηση για φυσικό αέριο (Henry Hub) να εκτοξεύεται τους τελευταίους μήνες, απόρροια της συνεχιζόμενης ανάρρωσης των οικονομικών δραστηριοτήτων από την πανδημία, η τιμή του φυσικού αερίου έχει ακολουθήσει μια έντονα ανοδική τάση.
Και όσο παραμένει η δύσκολη συγκυρία στον Κόλπο του Μεξικού, με το 40% των εγκαταστάσεων να μην είναι επιχειρησιακές λόγω των εκτεταμένων ζημιών από την κακοκαιρία, δεν μπορούμε να δούμε κάποια σοβαρή αντιστροφή.
Η κεντρική στήριξη είναι τα 4,75 δολάρια ανά εκατ. btu (MMBtu) και η πιο επιθετική τα 5,10.
Να υπενθυμίσουμε ότι η τιμή του φυσικού αερίου έχει ήδη προσπεράσει τα υψηλά, προ πανδημίας, επίπεδα, ευρισκόμενη στα αντίστοιχα υψηλά 18μήνου στα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης του ΝΥΜΕΧ και 7ετίας στην εξωχρηματιστηριακή αγορά.
Τέλος, παρά τις καθησυχαστικές ανακοινώσεις της ΕΙΑ (Energy Information Administration) για αύξηση αποθεμάτων κατά 83 δισ. κυβικά πόδια, η τιμή του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ άγγιξε το 1/5 αυτής στην Ευρώπη.
Η πυρκαγιά στον αγωγό Γαλλίας-ΗΒ επιταχύνει την αύξηση της τιμής, και το δεύτερο πληρώνει βραχυπρόθεσμα 18% ακριβότερο φυσικό αέριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News