Νέα φορολοταρία που θα μοιράζει έως και 50.000 ευρώ κάθε μήνα και 100.000 ευρώ τα Χριστούγεννα στους τυχερούς φορολογουμένους και έξτρα έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ για όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό χρήμα στις συναλλαγές τους με δικηγόρους, αρχιτέκτονες, υδραυλικούς και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών για να ενισχύσει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή.

Από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε το προς σε ποια κατεύθυνση θα γίνει η αναμόρφωση της φορολοταρίας.

Όπως ανακοίνωσε, πλέον θα ισχύει διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται. Αυτό σημαίνει ότι εκείνοι που καταναλώνουν περισσότερο θα έχουν περισσότερους λαχνούς στην κλήρωση της φορολοταρίας.

Οι νέες διατάξεις

Οι διατάξεις με τα νέα φοροκίνητρα για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις, οι οποίες θα ενταχθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του φθινοπώρου, προβλέπουν:

1. Εξτρα έκπτωση φόρου. Από το 2022 έως και το 2025 το 30% των δαπανών που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής προς συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους και μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ ετησίως θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα. Στη λίστα των επαγγελματικών κλάδων περιλαμβάνονται υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, ψυκτικοί, υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας και νοσηλείας, υπηρεσίες καθαρισμού και συντήρησης, παιδικής φροντίδας, λιμουζίνες και ταξί, καθαριστήρια, υπηρεσίες ενοικίασης σκαφών αναψυχής, υπηρεσίες συμβουλευτικής, φωτογράφοι, οικοδομικές εργασίες καθώς και γυμναστήρια και σχολές χορού.

2. Νέα φορολοταρία. Από τα Χριστούγεννα ή το αργότερο από τον Ιανουάριο του 2022 η φορολοταρία θα μοιράζει κάθε μήνα:

– 1.000 ευρώ σε 500 τυχερούς φορολογουμένους.

– 5.000 ευρώ σε 70 φορολογουμένους.

– 20.000 ευρώ σε 5 τυχερούς φορολογουμένους.

– 50.000 ευρώ σε έναν τυχερό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax