Με ανέλπιστα υψηλούς ρυθμούς συνεχίζεται η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα και τον μήνα Σεπτέμβριο, με την πληρότητα των ξενοδοχείων να διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στο 75%, ακολουθώντας τη δυναμική του πιο «καυτού» μήνα της σεζόν, του Αυγούστου.

Η πιο μεγάλη ζήτηση σημειώνεται σε ταξιδιωτικούς προορισμούς πρώτης γραμμής που ακολουθούν κατά βάση το μοντέλο του μαζικού τουρισμού, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα και η Μύκονος, ενώ σε κάποια δημοφιλή νησιά καταγράφονται κρατήσεις μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.

Ωστόσο εκτιμάται ότι η ισχυρή ζήτηση που καταγράφεται δεν θα αποτυπωθεί με την ίδια «ένταση» και στα έσοδα που θα μετρήσουν στο τέλος οι επιχειρηματίες. Κι αυτό γιατί οι τιμές στις οποίες διατίθενται τα δωμάτια είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με εκείνες της υψηλής σεζόν και γιατί οι ξενοδόχοι έχουν προχωρήσει σε ειδικές προσφορές για να προσελκύσουν τους ταξιδιώτες και να τονώσουν τη ζήτηση.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
ΤτΕ – Πάνω από 4 εκατ. τουρίστες τον Αύγουστο – Από ποιες χώρες
Οικονομία |

Πάνω από 4 εκατ. τουρίστες τον Αύγουστο - Από ποιες χώρες

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Αύγουστο του 2021 εμφάνισε πλεόνασμα 2.965 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 1.319 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου και η Google ψηφιοποιούν το πρόγραμμα «ΜΟΡΙΑΣ ‘21»
Plus |

Το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου και η Google ψηφιοποιούν το πρόγραμμα «ΜΟΡΙΑΣ ‘21»

Γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού  ΜΟΡΙΑΣ ’21, προσκαλεί ανθρώπους από όλο τον κόσμο ν’ ανταμώσουν στην Πελοπόννησο, όπου εδραιώθηκε ο Ελληνικός Αγώνας της Ανεξαρτησίας