Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τις εξελίξεις που παρουσιάστηκαν στον κλάδο των διανομέων, μετά το μήνυμα που έστειλε η εταιρεία efood σε διανομείς που εργάζονταν σε αυτήν, ώστε να γίνουν freelancers.

Η προειδοποιητική στάση εργασίας, έρχεται σε συνέχεια του μηνύματος που έστειλε η efood την περασμένη Τετάρτη σε διανομείς της μέσω της εφαρμογής Road runner -πρόκειται για μια εφαρμογή μέσω της οποίας διασυνδέονται οι διανομείς με την efood και τις παραγγελίες που πέφτουν στο σύστημά της.

Με εκείνο το πρώτο μήνυμα η efood, ενημέρωνε μερίδα διανομέων της – για 115 κάνει λόγο η εταιρεία – ότι δεν σκοπεύει να ανανεώσει τις τρίμηνες συμβάσεις εργασίας και αντ’ αυτού τους πρότεινε να γίνουν εάν το επιθυμούν freelancers.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, υπήρξε το βράδυ της Παρασκευής αναδίπλωση από την efood η οποία ενημέρωσε τους διανομείς της μέσω νέου μηνύματος ότι όλοι οι διανομείς θα συνεχίσουν να έχουν την επιλογή:

– Να ανανεώσουν με τη λήξη την υπάρχουσα σύμβαση τους με τους ίδιους όρους.

– Εφόσον το επιθυμούν αν γίνουν freelancers.

Η στάση εργασίας

Χθες η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου αποφάσισε προειδοποιητική στάση εργασίας και μοτοπορεία την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη από τις 12:00 έως τις 16:00, θα υπάρχει προσυγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 και θα ακολουθήσει μοτοπορεία με πρώτη στάση στο υπουργείο Εργασίας η οποία θα καταλήξει στα γραφεία της efood στo Νέο Ηράκλειο.

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, στο κείμενο που ανέβασε στον διαδικτυακό της τόπο, ζητά μεταξύ άλλων:

– Άμεση συνάντηση με την εταιρεία για την επίλυση των προβλημάτων

– Να σταματήσει η επιβολή του freelancing υπό την απειλή της απόλυσης

Διαβάστε επίσης: Εντατικοί έλεγχοι στον κλάδο διανομής (delivery) από το ΣΕΠΕ

– Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της εταιρείας για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

– Να υποβάλλονται σε αυστηρό θεσμικό έλεγχο (ΣΕΠΕ, Υπουργείο Εργασίας) όλες οι εσωτερικές παραμετροποιήσεις της εφαρμογής που οδηγούν σε διακρίσεις.

– Να σταματήσουν οι αυθαίρετες και παράνομες, όπως τις χαρακτηρίζει, αξιολογήσεις που υιοθετεί ως κριτήριο απόλυσης και οι απειλές στέρησης ημερομισθίου.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Εισαγγελέας για Εφη – Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο
Επικαιρότητα |

Εισαγγελέας για Εφη – Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο

«Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε», είπε ο εισαγγελέας στην πρόταση του.