Ενισχύεται ο χρυσός σήμερα Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο υπό το φόβο της κινέζικης Evergrande, τα κέρδη του όμως περιορίστηκαν λόγω της ανόδου του δολαρίου.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,66% και διαμορφώθηκε στα 1.763,01 δολάρια ανά ουγγιά. Τα futures χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,61% στα 1.762,1 δολάρια.

«Οι επενδυτές διεθνώς στρέφονται στα ομόλογα καθώς αυξάνονται οι φόβοι για αθέτηση των υποχρεώσεων από την Evergrande,  οδηγώντας σε πτώση των αποδόσεων που βοηθούν τον χρυσό,» δήλωσε στο Reuters ο Μπάρτ Μέλεκ, επικεφαλής στρατηγικών βασικών προϊόντων στην TD Securities.

Ο χρυσός θεωρείται από τους επενδυτές ως το αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό και στην υποτίμηση του νομίσματος. Γι αυτό το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην διήμερη συνεδρίαση της FED, καθώς η υιοθέτηση μιας πιο αυστηρής νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα θα «θαμπώσει» την αίγλη του πολύτιμου μετάλλου.

Τα futures ασημιού  σημειώνουν πτώση της τάξης του 0,68% στα 22,19 δολάρια ανά ουγγιά.

Tα futures της  πλατίνα υποχωρούν κατά 3,58 % στα 897,3 δολάρια ανά ουγγιά και τα futures του παλλαδίου σημειώνουν πτώση της τάξης του 5,74% στα 1,870 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές