Για την ένταξη της, αύριο, στο χρηματιστήριο του Euronext, στο Άμστερνταμ, ετοιμάζεται η Universal Music Group. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό ντεμπούτο στην Ευρώπη, για τη φετινή χρονιά, αν και το timing δεν φαντάζει ιδανικό δεδομένου του αρνητικού επενδυτικού κλίματος που επικρατεί στις αγορές διεθνώς.

Θυμίζουμε πως οι μέτοχοι του γαλλικού μιντιακού ομίλου Vivendi έδωσαν το πράσινο φως για την αναδιάρθρωση και δημόσια εγγραφή του 60% της UMG, που είναι το… διαμάντι του στέμματος του ομίλου, στη γενική συνέλευση του Ιουνίου. Μάλιστα, η αναδιάρθρωση αποτελεί ένα ρίσκο για την γαλλική εταιρεία, που θα διατηρήσει μόλις ένα ποσοστό της τάξεως του 10% χάνοντας μια μόνιμη πηγή υψηλών εσόδων.

Η αξία της UMG εκτιμάται στα 33,5 δισ. ευρώ και η τιμή διαπραγμάτευσης της ανακοινώθηκε σήμερα πως θα ξεκινήσει από τα 18,5 ευρώ ανά μετοχή.

H μουσική φίρμα έχει δει τα κέρδη της να αυξάνονται σημαντικά τα τελευταία χρόνια χάρη στα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι δημοφιλείς μουσικές πλατφόρμες και το streaming. Ενδεικτικά τα έσοδα της πέρυσι διαμορφώθηκαν στα 7,43 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,8% σε σχέση με το 2019, ενώ για το πρώτο εξάμηνο σημείωσαν νέο άλμα ύψους 10,75%.

Στον όμιλο «ανήκουν» διάσημα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος όπως η Lady Gaga, η Taylor Swift, o Drake, η Ariana Grande, αλλά και τα δικαιώματα των Beatles. Συνεχίζει δε, να επενδύσει συνεχώς σε νέες συμφωνίες, όπως η ύψους 300 εκατ. δολαρίων εξαγορά όλου του μουσικού καταλόγου του Μπομπ Ντίλαν ή η στρατηγική συμφωνία για τον εορτασμό των 50 χρόνων από τη δημιουργία των Aerosmith, που θα της δώσει αποκλειστική πρόσβαση σε όλα τα μουσικά κομμάτια του ροκ γκρουπ. Δεν είναι τυχαίο ότι σε πρόσφατο σημείωμα της η JP Morgan εκτίμησε πως η UMG έχει μπροστά της, τουλάχιστον μια δεκαετία υψηλής ανάπτυξης σε διψήφιο ποσοστό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ