Ούτε ο βροχερός καιρός, ούτε η πανδημία, ούτε και οι τεταμένες σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, απέτρεψαν χιλιάδες Κινέζους από το να επισκεφτούν το πρώτο θεματικό πάρκο των Universal Studios, που άνοιξε σήμερα τις πύλες του για το ευρύ κοινό.

Η έναρξη της λειτουργίας έρχεται μετά από αναμονή περίπου δύο δεκαετιών, αλλά και των καθυστερήσεων που προκάλεσε η πανδημία.

Πλέον, ήρωες και δραστηριότητες εμπνευσμένα από τις ταινίες Jurassic Park, Kung Fu Panda, Harry Potter, Minions και πολλές άλλες εμφανίζονται στα Universal Studios του Πεκίνου, στα ανατολικά προάστια της κινεζικής πρωτεύουσας.

Το άνοιγμα πραγματοποιήθηκε παρά τις εστίες κορωνοϊού στα νοτιοανατολικά της Κίνας που ώθησαν την κυβέρνηση να ενισχύσει τους ταξιδιωτικούς ελέγχους σε ορισμένες περιοχές.

Οι επισκέπτες έπρεπε να φορούν μάσκες και να εμφανίζουν έναν κωδικό υγείας που βασίζεται σε smartphone, ο οποίος δείχνει εάν έχουν πάει σε περιοχές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου μόλυνσης.

Το Universal Studios Beijing είναι το πρώτο πάρκο ψυχαγωγίας με ξένη επωνυμία στην κινεζική πρωτεύουσα. Είναι το πέμπτο παγκοσμίως για τα Universal Studios και το τρίτο στην Ασία, μετά την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη. Τα Universal Studios είναι μέρος του NBCUniversal, μιας μονάδας της Comcast Corp.

Το πάρκο έλαβε μεγάλη υποστήριξη από την κυβέρνηση του Πεκίνου παρά την ένταση μεταξύ του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος και της Ουάσιγκτον. Η πόλη επέκτεινε μια γραμμή μετρό και πρόσθεσε έναν σταθμό που ονομάστηκε για το πάρκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή