Σε συμφωνία για την πώληση του 10% της Universal Music Group (UMG) στην Pershing Square Tontine Holdings κατέληξε ο Όμιλος Vivendi του Γάλλου δισεκατομμιούχου Βινσέν Μπολορέ, σε ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα.

«Μετά το 20% του μετοχικού κεφαλαίου που απέκτησε η κοινοπραξία υπό την ηγεσία του ομίλου Tencent, η άφιξη μεγάλων Αμερικανών επενδυτών αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της παγκόσμιας επιτυχίας και ελκυστικότητας της UMG», ανέφερε η Vivendi στην ανακοίνωσή της.

Αν και λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, η συμφωνία «έκλεισε» υπολογίζοντας την αξία του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της UMG στα 35 δισ. ευρώ και αναμένεται να επικυρωθεί κατά την επικείμενη γενική συνέλευση της Vivendi, την ερχόμενη Τρίτη.

H Pershing Square Tontine Holdings είναι Εταιρεία Εξαγοράς Ειδικού Σκοπού (SPAC), την οποία ίδρυσε ο Αμερικανός μεγιστάνας Μπιλ Άκμαν. Μάλιστα είναι η πρώτη συμφωνία εξαγοράς από εταιρεία τύπου SPAC.

Στόχος του Άκμαν που είχε εκδηλώσει, εδώ και καιρό, το ενδιαφέρον του να εισέλθει στο μετοχικό προφίλ της UMG είναι να διεκδικήσει ένα κομμάτι της ανερχόμενης πίτας της μουσικής βιομηχανίας, που βλέπει τα έσοδα της να ενισχύονται χάρη στις δημοφιλείς υπηρεσίες streaming. Μάλιστα, η Universal που είναι η τρίτος κυριότερος όμιλος του κλάδου συνεργάζεται με κορυφαία ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως η Lady Gaga, η Taylor Swift, ο Post Malone και η Ariana Grande.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή