Το επενδυτικό ενδιαφέρον της εβδομάδας είναι στραμμένο στις δηλώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, οι οποίες θα εγείρουν περισσότερο τις συζητήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παύσης επαναγοράς ομολόγων από την Τράπεζα.

Την Τετάρτη στις 21:00 θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) μετά τη διήμερη συνάντηση των αξιωματούχων της, με το γεγονός να περιλαμβάνει ενδείξεις για τη μέλλουσα νομισματική πολιτική και τις οικονομικές προβλέψεις της Τράπεζας έως το 2024.

Μισή ώρα αργότερα, στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, με το μεγάλο ερώτημα να έγκειται στο πότε η FED θα προβεί όντως σε παύση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων ύψους 120 δισ. $.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι δεν εκτιμούν επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το προαναφερθέν πρόγραμμα στις προγραμματισμένες ανακοινώσεις του Σεπτεμβρίου, ειδικά μετά τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα Payrolls στον τομέα εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Προέδρου της FED Τζερόμ Πάουελ, με τους επενδυτές να προσπαθούν να εκμαιεύσουν ενδείξεις για τη μελλοντική επιτοκιακή πολιτική της Τράπεζας.

Έως ότου οι επενδυτές λάβουν σήμα για αλλαγή της τρέχουσας πολιτικής, παραμένουν στην αγορά μετοχών αλλά κινούνται εξαιρετικά επιφυλακτικά.

Όσον αφορά στην αγορά κατοικίας, τα στοιχεία της εβδομάδας αναμένεται να δείξουν μείωση της δραστηριότητας, αντικατοπτρίζοντας αδυναμία τόσο στην τρέχουσα προσφορά όσο και στις αυξανόμενες τιμές των κατοικιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός υφιστάμενων κατοικιών για τον Αύγουστο που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη στις 17:00 εκτιμάται στα 5,89 εκ., μειωμένος σε σχέση με τα 5,99 εκ. του προηγούμενου μήνα, ενώ ο αριθμός πωλήσεων νέων κατοικιών εκτιμάται στις 715 χιλ. για τον Αύγουστο, αυξημένος σε σχέση με τις 708 χιλ. του Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News