Μπορεί να προσπάθησε αλλά τελικά η επιφυλακτικότητα και η νευρικότητα φαίνεται ότι κερδίζουν έδαφος στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο πλέον διολισθαίνει σε αρνητικά εδάφη. Η αβεβαιότητα μάλιστα δεν αναμένεται να αρθεί, εωσότου η Federal Reserve αποκαλύψει τις προθέσεις της αύριο αργά το βράδυ.

Έτσι, από το +0,69% ο γενικός δείκτης βρίσκεται τώρα σε αρνητικά εδάφη, και στο -0,07%, με τον τζίρο μάλιστα να αυξάνεται εξαιτίας ορισμένων πακέτων σε ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Eurobank, τα οποία έχουν διακινήσει 26,5 εκατ. ευρώ, από τα 43 εκατ. της αγοράς. Έτσι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι κινήσεις στο ταμπλό είναι “μετρημένες”.

Βέβαια τα βλέμματα θα παραμείνουν στη συνεδρίαση της Federal Reserve και μέχρι ο επενδυτικός κόσμος έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πολιτική της, οι κινήσεις είναι επιφυλακτικές. Η συναινετική πρόβλεψη μεταξύ οικονομολόγων είναι ότι ο Πάουελ, ο επικεφαλής της Fed, θα αφήσει να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να αρχίσει να μειώνει τις αγορές ύψους 120 δισ. δολαρίων σε ομόλογα του Δημοσίου και ενυπόθηκους τίτλους.

Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση, τότε θα έχει αρχίσει σταδιακά το tapering, η μείωση του ρυθμού αγορών τίτλων, όπως και το 2013, προκαλώντας μια μεγάλη μετατόπιση κεφαλαίων σε παγκόσμια κλίμα. Και φυσικά σε αυτό το μέτωπο μπορεί να βρεθεί και η περιφερειακή ελληνική αγορά, η οποία ήδη στερείται μεγάλων κεφαλαίων που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

Σε ένα τέτοιο κλίμα τα πρόσημα πλέον είναι μοιρασμένα,με την Βιοχάλκο να χάνει 1,42% και την Πειραιώς στο +1,17%. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Eurobank, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ενώ στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη είναι οι Εθνική, Coca Cola, Motor Oil και Alpha Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών