Να ανακάμψουν από το χθεσινό sell off επιχειρούν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις ανησυχίες για την κινεζική Evergrande να μην αίρονται, αλλά τουλάχιστον να αποκλιμακώνονται προσωρινά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται κατά 0,4% υψηλότερα με όλους τους κλάδους του σε θετικό έδαφος, εκτός από εκείνον της υγειονομικής περίθαλψης. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει άνοδο 0,68% στις 6.950 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,53% στις 15.212 μονάδες και ο CAC 40 ενισχύεται κατά 1,19% στις 6.532 μονάδες.

Εκτός από τις εξελίξεις γύρω από τον κινεζικό κολοσσό ακινήτων Evergrande, οι ευρωπαϊκές αγορές ταρακουνήθηκαν επίσης από την απότομη πτώση στις ΗΠΑ τη Δευτέρα, όπου οι πιέσεις ήταν ιδιαιτέρως αυξημένες εν μέσω φόβων για την Κίνα, τη Fed και τον Covid.

Κορυφή της ατζέντας για τους επενδυτές σήμερα είναι η έναρξη της πολυαναμενόμενης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη στο τέλος της διήμερης συνάντησης με τους επενδυτές να επιχειρούν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές