Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s αναμένεται να επιτύχει τον στόχο για μηδενικούς ρύπους μία δεκαετία νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία εστιάζει πλέον στη μείωση των εκπομπών σε όλες τις λειτουργίες της στο καθαρό μηδέν έως το 2040, ευθυγραμμίζοντας τη δέσμευσή της με το δημοσιευμένο σχέδιο απεξάρτησης .

Στο πλαίσιο της πορείας της προς το καθαρό μηδέν, η εταιρεία θα μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές Scope 1 και Scope 2 από τις δραστηριότητές της έως το 2030. Έχει επίσης δεσμευτεί για μείωση κατά 15 % των εκπομπών από δραστηριότητες που σχετίζονται με καύσιμα και ενέργεια, επαγγελματικά ταξίδια και μετακίνηση εργαζομένων έως το 2025.

«Η παγκόσμια οικονομία αναδιατάσσεται ριζικά λόγω του κλιματικού κινδύνου και ο μετασχηματισμός θα μας επηρεάσει όλους», δήλωσε ο Rob Fauber, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Moody’s Corporation. «Δεδομένης της επείγουσας ανάγκης της ανάγκης προσαρμογής, επιταχύνουμε τον καθαρό μηδενικό στόχο της Moody’s και συνεχίζουμε να ενσωματώνουμε τον κλιματικό κίνδυνο και τη βιωσιμότητα σε ό, τι κάνουμε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.