Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με σημαντική συμβολή των επενδυτών από το εξωτερικό, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, σε συνέντευξή του στο περιοδικό TIME στο τεύχος Αυγούστου.

Όπως επεσήμανε σχετικά ο έμπειρος τραπεζίτης, σήμερα η χώρα έχει «το πιο φιλικό σε επιχειρήσεις περιβάλλον από την δεκαετία του ’80, καθώς η παρούσα κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση των φόρων και υιοθέτησε μια επιθετική μεταρρυθμιστική ατζέντα».

Επενδυτικές ευκαιρίες

Επιπλέον, κατά τον ίδιο, «οι επενδυτικές ευκαιρίες δεν περιορίζονται αποκλειστικά στον τουριστικό τομέα. Η Microsoft για παράδειγμα, δημιουργεί ένα κόμβο κέντρων δεδομένων εδώ, ενώ υπάρχει σχεδιασμός για την κατασκευή της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής μπαταριών λιθίου της Ευρώπης, στη βόρεια Ελλάδα».

Εξάλλου, ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα ανθρωποδυναμικό με υψηλή εκπαίδευση και επαγγελματισμό, πολλοί από τους οποίους έχουν εμπειρία και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης. «Ίσως εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι εδώ η ποιότητα ζωής είναι εξαιρετικά υψηλή» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην μακροοικονομική πορεία της χώρας, τόνισε πως το κλίμα αυτή τη στιγμή είναι πολύ θετικό εξαιτίας κάποιων ενθαρρυντικών δεικτών ανάπτυξης στην εγχώρια οικονομία και της συνολικής ανταπόκρισης στην πανδημική κρίση.

Η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 5% σε επίπεδο έτους, ενώ και το 2022 θα είναι ένα ακόμα ισχυρό έτος ανάπτυξης, κατά τον κ. Καραβία.

Σε σχέση με τη Eurobank τόνισε ότι «έχει ήδη διεθνή προοπτική και αναπτύξει διεθνείς συμμαχίες και συνεργασίες από την αρχή. Είμαστε πρωτοπόροι στην προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και είμαστε η μοναδική ελληνική τράπεζα που είμαστε μέλος του Santander’s Trade Club».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία