Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις τοποθετήσεις σε τίτλους που έχουν προοπτικές, χωρίς βέβαια να αποστρέφουν την προσοχή τους αφενός στις εξελίξεις γύρω από την Evergrande και αφετέρου τη σημερινή απόφαση για τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 1% υψηλότερα, αν και οι κλάδοι της υγείας, της τεχνολογίας και της κοινής ωφελείας επηρέασαν αρνητικά την τελική εικόνα. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε άνοδο 1,47% στις 7.083 μονάδες, ο DAX κέρδισε 1,03% στις 15.506 μονάδες και ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,29% στις 6.637 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων ξεχώρισε η Entain, η οποία κέρδισε 5,1% μετά την ανακοίνωση ότι έλαβε πρόταση εξαγοράς από την αμερικανική DraftKings, ύψους 22,4 δισ. δολ., ήτοι τη διπλάσια από εκείνη που είχε λάβει από την MGM ένα χρόνο πριν. Στον αντίποδα, η σουηδική Addlife έχασε 4,6% και η γαλλική Orpea σημείωσε απώλειες 2,4%.

Στο μεταξύ, σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το τρέχον έτος προχώρησε το οικονομικό ινστιτούτο Ifo της Γερμανίας, καθώς οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και η έλλειψη τσιπς και άλλων ενδιάμεσων αγαθών επιβραδύνουν την ανάκαμψη από την πανδημία της COVID -19. Το Ifo προβλέπει ότι τα γερμανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος κατά 2,5% φέτος, μειωμένο κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη πρόβλεψή του και κατά 5,1% το επόμενο έτος, αυξημένο κατά 0,8 μονάδες.

Εκτός των παραπάνω βέβαια, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένουν τις αποφάσεις της Federal Reserve, αλλά και τις ενέργειες της κινεζικής Evergrande για την κάλυψη των υποχρεώσεών της. Σήμερα, μάλιστα, υπήρξαν κάποιες προσδοκίες από την συμφωνία που υπήρξε μεταξύ Evergrande και ορισμένων ομολογιούχων, καθώς σύμφωνα με το Bloomberg, θα αποπληρώσει 232 εκατ. γιούαν (30,5 εκατ. ευρώ) που όφειλε να καταβάλει μέχρι αύριο Πέμπτη για το ομόλογο αυτό, με επιτόκιο 5,8%, που είχε διατεθεί στην εσωτερική αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια