Στηρίγματα για να βγει από το εύρος των 890 – 895 μονάδων στο οποίο παλινδρομούσε σήμερα βρίσκει ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο οποίος, πλην μετρημένων εξάρσεων, καταφέρνει να ισορροπεί εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων.

Άλλωστε, πέραν ορισμένων κινήσεων σε επίπεδο κάποιων τίτλων που έχουν να δώσουν κάποιες εξελίξεις, η αγορά τηρεί στάση αναμονής έναντι των πυκνών και σοβαρών εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο (Federal Reserve, Evergrande).

Η σημερινή εικόνα μάλιστα δεν απέχει και πολύ από τη χθεσινή, όταν και ο γενικός δείκτης και πάλι παλινδρομούσε στο ίδιο εύρος, καθώς τα δύο ανοιχτά μέτωπα σε ΗΠΑ και Κίνα αναγκάζουν σε επιφυλακτικότητα. Βέβαια, μπορεί οι αγοραστές να παραμένουν επιφυλακτικοί, δεν διστάζουν να παρέμβουν σε στιγμές που η προσφορά αυξάνεται, απορροφώντας την πάνω από τις 890 μονάδες.

Όπως τονίζει μάλιστα η Trader24 στον ot.gr , όντας σε αρνητικό έδαφος μετά τη διάσπαση των 898 μονάδων, είναι κρίσιμη η συμπεριφορά στην συγκεκριμένη περιοχή, διότι η απώλεια των 886 μονάδων συνιστά και ενεργοποίηση των στοπ στις αγοραστικές θέσεις. Αυτό με τη σειρά του, θα προκαλέσει μια φυγόκεντρο δυναμική και θα οδηγήσει τον Δείκτη στις στηρίξεις των 840, με ενδιάμεση στάση τις 865.

Μέχρι στιγμής βέβαια, οι στηρίξεις έρχονται από το +2,93% της ΕΛΧΑ, με τις Λάμδα, Εθνική, ΕΧΑΕ και ΑΔΜΗΕ να προσφέρουν επίσης στηρίξεις. Θετική η συμβολή και των Alpha Bank, Motor Oil, Eurobank, Μυτιληναίου, Βιοχάλκο και ΟΠΑΠ, ενώ στον αντίποδα, οι πιέσεις έρχονται από τις Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών