Οι 16 εναλλαγές προσήμου στο ταμπλό ήταν το κυριότερο χαρακτηριστικό στη χθεσινή συνεδρίαση, όπου τα δύο ανοιχτά μέτωπα σε ΗΠΑ και Κίνα αναγκάζουν σε επιφυλακτικότητα.

Ο Γενικός Δείκτης σταθεροποιήθηκε πέριξ των 893 μονάδων, και παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποια αγοραστική διάθεση ώστε να δώσει ανοδική ώθηση προς τις 898 μονάδες, τελικά απορροφήθηκε η προσφορά και χτίστηκε μια βραχυπρόθεσμη βάση.

Όντας σε αρνητικό έδαφος μετά τη διάσπαση των 898 μονάδων, είναι κρίσιμη η συμπεριφορά στην συγκεκριμένη περιοχή, διότι η απώλεια των 886 μονάδων συνιστά και ενεργοποίηση των στοπ στις αγοραστικές θέσεις. Αυτό με τη σειρά του, θα προκαλέσει μια φυγόκεντρο δυναμική και θα οδηγήσει τον Δείκτη στις στηρίξεις των 840, με ενδιάμεση στάση τις 865.

Το παραπάνω συνεπικουρείται και από την ύπουλη επιβεβαίωση, εν είδει ανοδικής αντίδρασης, των 898 μονάδων. Σε κάθε περίπτωση, το πτωτικό βραχυπρόθεσμο momentum λύεται μόνο με κατοχύρωση των 913 μονάδων σε κλείσιμο ημέρας, επομένως οφείλουμε να έχουμε αυξημένα αντανακλαστικά τιμώντας τα στοπ, ώστε να μην εγκλωβιστούμε σε ενδεχόμενη ανάποδη τάση, σε πείσμα της διακράτησης των αγοραστικών θέσεων.

Οι πιθανότητες, πάντως, να δοθεί θετική λύση τόσο στο ζήτημα της κινεζικής Evergrande, όσο και στην ανάγνωση του tapering από πλευράς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, είναι ακόμα μεγάλες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News