Επένδυση ύψους 2,1 δισ. δολάρια σχεδιάζει να κάνει η Google αγοράζοντας ένα κτίριο 1,3 εκατ. τετραγωνικών μέτρων στην πλατεία Hudson. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά γραφείων που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα στη Νέα Υόρκη, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει επανειλημμένα ενθαρρύνει την τηλεργασία.

Η συμφωνία για το νέο κτίριο αποτελεί την πιο ακριβή πώληση ενός κτιρίου γραφείων στις ΗΠΑ από την αρχή της πανδημίας – και μία από τις ακριβότερες στην ιστορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων Real Capital Analytics.

Η αγορά, η οποία σύμφωνα με την Google θα γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2022, θα είναι η ακριβότερη πώληση κτιρίου γραφείων στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας και θα καταστήσει την Google έναν από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων, ανέφερε η Wall Street Journal.

Πηγή: Wall Street Journal

Σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail, η Google είχε ανακοινώσει ότι θα περικόψει τους μισθούς του προσωπικού που αρνείται να επιστρέψει στο γραφείο, με εκείνους που ζουν πιο μακριά να πλήττονται περισσότερο.

Η κατασκευή του κτιρίου στο νούμερο 550 της οδού Washington, βρίσκεται σε εξέλιξη και η εταιρεία αναμένεται να μετακομίσει κάποια στιγμή μέσα στο 2023. Το κτίριο αποτελεί μέρος της επένδυσης της πανεπιστημιούπολης Hudson Square με την ονομασία «Googleplex» που θα περιλαμβάνει συνολικά 1,7 εκατ. τετραγωνικά μέτρα γραφείων, συμπεριλαμβανομένων δύο άλλων χώρων στο νούμερο 315 και 345 στην πλατεία Hudson. Η Google μισθώνει επί του παρόντος αυτούς τους δυο χώρους αλλά δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για την αγορά τους. Ο τεχνολογικός γίγαντας μισθώνει επίσης τον χώρο στο νούμερο 550 τηε οδού Washington κατά τη διάρκεια της κατασκευής, αλλά θα προχωρήσει στην αγορά του το επόμενο έτος.

Η DailyMail.com επικοινώνησε με την Google και η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το κτίριο στην Washington Street θα είναι η έδρα του Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Οργανισμού της Google.

Σύμφωνα με άρθρο του ιστότοπου YIMBY, οι τελευταίοι όροφοι του κτιρίου έχουν περιβληθεί από γυαλί, από το δάπεδο μέχρι την οροφή, ενώ μεταλλικά πάνελ τυλίγουν και τις τέσσερις πλευρές του συγκροτήματος γραφείων.

Τον Μάρτιο, η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 250 εκατ. δολάρια σε χώρους που θα στεγάζουν τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη. Η εταιρεία, η οποία έχει παρουσία στην πόλη από το 2000, απασχολεί σήμερα 12.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της στη Νέα Υόρκη.

Παρόλο που η Google ενθαρρύνει την τηλεργασία, η επέκταση των γραφείων της και η μείωση των μισθών των υπαλλήλων της που εργάζονται από το σπίτι, υποδεικνύει το αντίθετο.

Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος που ζει στο Στάμφορντ στο Κονέκτικατ – μια ώρα από τη Νέα Υόρκη με το τρένο – θα πληρώνεται 15% λιγότερο εάν εργάζεται από το σπίτι. Ένας συνάδελφός του που θα πηγαίνει κανονικά στα γραφεία στη Νέα Υόρκη, δεν θα έχει καμία περικοπή στο μισθό του.

«Καθώς η Google κινείται προς μια πιο ευέλικτη υβριδική προσέγγιση της εργασίας, η φυσική παρουσία με σκοπό τη συνεργασία και τη δημιουργία κοινότητας, θα παραμείνει σημαντικό μέρος του μέλλοντός μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε να επενδύουμε στα γραφεία μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η οικονομική διευθύντρια της Google, Ρουθ Πόρατ.

Το κτίριο, η έκταση του οποίου, ισοδυναμεί με δύο οικοδομικά τετράγωνα, είναι γνωστό ως St. John’s Terminal και αποτελούσε το τέρμα της οδογέφυρας West Side του Κεντρικού Σιδηροδρόμου της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή