Θετικά έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, αποτυπώνοντας εν μέρει την ανακούφιση των επενδυτών για τις εξελίξεις γύρω από τον όμιλο της China Evergrande, αλλά και τις αποφάσεις της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε κατά 0,69%, με τις μετοχές της China Evergrande Group να σημειώνουν κέρδη πάνω από 10%. Βέβαια, αυτό είναι μία “σταγόνα” στην πτώση του άνω του 80% από την αρχή του έτους, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις επί τω θετικότερω, καθώς το Reuters ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ομίλου China Evergrande διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει τους τόκους στους εγχώριους ομολογιούχους της, που υπολογίζεται ότι φτάνουν τα 35,9 εκατ. δολάρια.

Οι μετοχές των άλλων κινέζων κατασκευαστών ακινήτων που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν επίσης. Η China Vanke σημείωσε άλμα 4,75%, ενώ η Sun Hung Kai σημείωσε άνοδο σχεδόν 1%. Η Country Garden ενισχύθηκε κατά 7,57%. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της HSBC εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά 2,06%, μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου ότι δεν βλέπει άμεσο αντίκτυπο από τα προβλήματα της Evergrande στην τράπεζα.

Τώρα στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite σημείωσε κέρδη 0,58%, με τον Shenzhen component να ενισχύεται κατά 0,782%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας, επιστρέφοντας μετά την αργία, υποχώρησε κατά 0,37%. Ο S & P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 0,98%.

Κλειστές είναι οι αγορές στην Ιαπωνία την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές