Το Facebook συμφώνησε να στείλει την Αντιγόνη Ντέιβις, επικεφαλής παγκόσμιας ασφάλειας της εταιρείας, προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της υποεπιτροπής της Γερουσίας για την προστασία των καταναλωτών στις 30 Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Facebook στο CNBC.

Η κατάθεση είναι αποτέλεσμα δημοσιεύματος της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο το Facebook διεξήγαγε έρευνα που έδειχνε ότι η εφαρμογή του Instagram είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία πολλών εφήβων κοριτσιών , παρά τις μαρτυρίες κορυφαίων στελεχών στο παρελθόν που τόνισαν μόνο τις θετικές επιπτώσεις της πλατφόρμας. Οι νομοθέτες και των δύο κομμάτων ζήτησαν απαντήσεις από το Facebook.

Η επικεφαλής δημόσιας πολιτικής του Instagram, Karina Newton, έγραψε ότι η εταιρεία διερευνά τρόπους για να ωθήσει τους χρήστες σε πιο ουσιαστικό περιεχόμενο.

Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής Μάρσα Μπλάκμπερν δήλωσε στο CNBC σχετικά με την επερχόμενη συνεδρίαση, ότι εκτός από το Facebook θα κληθούν εκπρόσωποι από το TikTok, το Twitter, το Snap και το YouTube .

Εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία εργάζεται για να καθορίσει μια ημερομηνία προκειμένου να καταθέσει σχετικά με τις πολιτικές απορρήτου και ασφάλειας των παιδιών. Σύμφωνα με το YouTube, η εταιρεία έμαθε για την ημερομηνία ακρόασης στις 10 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι υπήρξε καθυστέρηση σε σχέση με τις άλλες εταιρείες και ζήτησε επιπλέον χρόνο για προετοιμασία, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.

Εκπρόσωπος της Snap είπε επίσης ότι η εταιρεία συνεχίζει να συνεργάζεται με την επιτροπή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή