Το Facebook συμφώνησε να στείλει την Αντιγόνη Ντέιβις, επικεφαλής παγκόσμιας ασφάλειας της εταιρείας, προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της υποεπιτροπής της Γερουσίας για την προστασία των καταναλωτών στις 30 Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Facebook στο CNBC.

Η κατάθεση είναι αποτέλεσμα δημοσιεύματος της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο το Facebook διεξήγαγε έρευνα που έδειχνε ότι η εφαρμογή του Instagram είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία πολλών εφήβων κοριτσιών , παρά τις μαρτυρίες κορυφαίων στελεχών στο παρελθόν που τόνισαν μόνο τις θετικές επιπτώσεις της πλατφόρμας. Οι νομοθέτες και των δύο κομμάτων ζήτησαν απαντήσεις από το Facebook.

Η επικεφαλής δημόσιας πολιτικής του Instagram, Karina Newton, έγραψε ότι η εταιρεία διερευνά τρόπους για να ωθήσει τους χρήστες σε πιο ουσιαστικό περιεχόμενο.

Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής Μάρσα Μπλάκμπερν δήλωσε στο CNBC σχετικά με την επερχόμενη συνεδρίαση, ότι εκτός από το Facebook θα κληθούν εκπρόσωποι από το TikTok, το Twitter, το Snap και το YouTube .

Εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία εργάζεται για να καθορίσει μια ημερομηνία προκειμένου να καταθέσει σχετικά με τις πολιτικές απορρήτου και ασφάλειας των παιδιών. Σύμφωνα με το YouTube, η εταιρεία έμαθε για την ημερομηνία ακρόασης στις 10 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι υπήρξε καθυστέρηση σε σχέση με τις άλλες εταιρείες και ζήτησε επιπλέον χρόνο για προετοιμασία, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.

Εκπρόσωπος της Snap είπε επίσης ότι η εταιρεία συνεχίζει να συνεργάζεται με την επιτροπή.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Αλλαγή πλεύσης για τη Foxconn – Τρία πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα οχήματα
Διεθνή |

Αλλαγή πλεύσης για τη Foxconn: Τρία πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα οχήματα

Η Foxconn παρουσίασε τρία ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα σε μία κίνηση που ενδεχομένως σηματοδοτεί την διαφοροποίηση της εταιρείας από την κύρια ενασχόλησή της, τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα.

Ηλεκτρικά οχήματα – Επενδύσεις πολλών δισ. δολ. για νέα εργοστάσια – Τα πλάνα μεγάλων εταιρειών
Green |

Ηλεκτρικά οχήματα: Επενδύσεις πολλών δισ. δολ. για νέα εργοστάσια - Τα πλάνα μεγάλων εταιρειών

Από την Toyota κα την Ford έως τη Stellantis και την General Motors, εξαγγέλλονται νέα εργοστάσια και επενδυτικά πλάνα πολλών δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ και αλλού για παραγωγή μπαταριών και ηλεκτρικών κινητήρων

Φυσικό αέριο – Η «ψυχρολουσία» της Gazprom ανέβασε 18% τις τιμές στην Ευρώπη
Διεθνή |

Φυσικό αέριο: Η «ψυχρολουσία» της Gazprom έφερε αύξηση τιμών κατά 18% στην Ευρώπη

Οι τιμές του φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη αυξήθηκαν σχεδόν 18% τη Δευτέρα, αφού η ρωσική Gazprom περιόρισε δραματικά τις ελπίδες για πρόσθετες προμήθειες τον επόμενο μήνα