Η παγκόσμια παραγωγή χάλυβα μειώθηκε κατά 1,4% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, η πρώτη πτώση σε περισσότερο από ένα χρόνο και είναι πιθανό να μειωθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες, καθώς αξιωματούχοι της κορυφαίας παραγωγού Κίνας προσπαθούν να περιορίσουν τη ρύπανση.

Η παραγωγή αργού χάλυβα μειώθηκε στους 156,8 εκατομμύρια τόνους τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Ένωσης Χάλυβα την Πέμπτη, η πρώτη μείωση από τον Ιούλιο του 2020.

Η παραγωγή στην Κίνα μειώθηκε κατά 13,2% στα 83,2 εκατομμύρια τόνους.

«Δεδομένου ότι οι αρχές στην Κίνα ενθαρρύνουν προληπτικά τη χαμηλότερη παραγωγή, περαιτέρω πτώσεις τους επόμενους μήνες φαίνονται πιθανές», ανέφερε σε σημείωμά της η Κάρολαϊν Μπέιν, επικεφαλής οικονομολόγος commodities ειδών στην Capital Economics.

«Ωστόσο, μένει να δούμε αν οι κινεζικές αρχές μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους, ιδιαίτερα εάν οι τιμές εκτοξευθούν ή αν αρχίσουν να εμφανίζονται ελλείψεις».

Στον αντίποδα η παραγωγή χάλυβα στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 22,9% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020, στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά 26,8% και στην Ινδία κατά 8,2%.

«Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ινδία έχει επωφεληθεί από τις προσπάθειες της Κίνας να περιορίσει τις εξαγωγές χάλυβα», πρόσθεσε η Μπέιν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή