Η LG Electronics ανακοίνωσε την εξαγορά της ισραηλινής start-up Cybellum, η οποία ειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια σε επίπεδο οχημάτων.

Η Cybellum ιδρύθηκε στο Τελ Αβίβ το 2016 και αυτό που προσφέρει είναι ένα λογισμικό εκτίμησης κινδύνου που ουσιαστικά αναλαμβάνει να «σαρώσει» όλο το εγκατεστημένο λογισμικό σε ένα όχημα ώστε να εντοπίσει ευπάθειες και κενά ασφαλείας.

Σε πρώτη φάση η κορεατική LG θα αποκτήσει το 63,9% των μετοχών της ισραηλινής start-up, έναντι του ποσού των 140 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ πρόσθετες μετοχές θα αποκτηθούν έως το τέλος του έτους, με το συνολικό κόστος να οριστικοποιείται τότε. Επιπλέον, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η LG υπέγραψε ένα πρόσθετο συμβόλαιο αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων για μελλοντικό δικαίωμα εξαγοράς μετοχών, από το τέλος του 2022 έως και το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2023. Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον η αξία της ισραηλινής εταιρείας παραμείνει στα σημερινά επίπεδα, εκτιμάται ότι το συνολικό τίμημα της εξαγοράς θα ανέλθει στο ποσό των 240 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η διευθυντική ομάδα της Cybellum θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα θέματα της εταιρείας η οποία θα συνεχίσει ανεξάρτητα την εξέλιξη των ήδη υπαρχόντων projects, σύμφωνα με την ανακοίνωση της LG.

Παράλληλα, η LG σημειώνει τη σημασία της ασφάλειας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς όλα και περισσότερα μοντέλα συνδέονται σε δίκτυα. Με αυτό σαν δεδομένο, η κυβερνοασφάλεια έχει καταστεί ένα είδος βαρόμετρου για την ποιότητα του κύκλου ζωής ενός οχήματος, μαζί με το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την συμπεριφορά του, καταλήγει η κορεατική εταιρεία. Προφανώς, με την απόκτηση των λύσεων της Cybellum, η LG επιδιώκει μία δυναμική ενίσχυση των προτάσεών της στον τομέα της ασφάλειας για οχήματα. Ας μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν από λίγους μήνες η LG είχε ανακοινώσει την αποχώρησή της από την αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία προσφέρει ήδη μία ποικιλία λογισμικού και εξαρτημάτων για χρήση σε οχήματα, ενώ μέσω της θυγατρικής της LG Display παρέχει και πάνελ οθονών σε αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups