Διορθωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στα futures της Wall Street, συμπληρώνοντας την ασταθή εικόνα συνεχών διακυμάνσεων που παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα η αμερικανική αγορά. Αν και οι αναλυτές είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως πως αυτή η εβδομάδα θα «κοπεί» κυριολεκτικά στη μέση, με ορόσημο τη διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη.

Είναι χαρακτηριστικό πως Δευτέρα και Τρίτη ο βιομηχανικός Dow Jones κατέγραψε απώλειες περίπου κατά 614 και 51 μονάδες αντιστοίχως, ενώ Τετάρτη και Πέμπτη ανέκαμψε με κέρδη ύψους 338 και 506 μονάδων αντιστοίχως, καθώς η Fed άφησε την έναρξη του tapering για… αργότερα. Μάλιστα, η χθεσινή επίδοση του δείκτη των blue chip ήταν η καλύτερη από τις 20 Ιουλίου.

Στο ταμπλό σήμερα τα futures του Dow Jones σημειώνουν πτώση κατά 147 μονάδες, τα futures του S&P 500 καταγράφουν μικρή διόρθωση κατά 22 μονάδες, ενώ τα futures του Nasdaq υποχωρούν κατά 106 μονάδες.

Η νευρικότητα στην αγορά οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα… κακά μαντάτα από την Κίνα, καταρχάς με επίκεντρο τον κλάδο ακινήτων και τον υπερχρεωμένο γίγαντα της Evergrande, όμως οι τριγμοί στον τεχνολογικό κλάδο έχουν να κάνουν και με τη μεγάλη επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα αιφνιδιαστικά η Κεντρική Τράπεζα της χώρας κατά της αγοράς των crypto.

Συγκεκριμένα, η PBOC απαγόρευσε όλες τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα και εξαπέλυσε πόλεμο κατά των παράνομων εξορύξεων crypto οδηγώντας σε ελεύθερη πτώση τις τιμές των ψηφιακών νομισμάτων, αλλά και επηρεάζοντας τον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύεται σήμερα στο 1,435%, ενώ το δολάριο υποχωρεί ελαφρά έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται αυτή την ώρα στο 1,171.
Στην αγορά των commodities, το Brent ανεβαίνει ελαφρά στα 77,26 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό WTI χάνει έδαφος στα 73,21 δολάρια. Ωστόσο, συνολικά ο μαύρος χρυσός βρίσκεται κοντά στο να συμπληρώσει την τρίτη του συνεχόμενη εβδομάδα με κέρδη, με φόντο τους κλυδωνισμούς στα επίπεδα προσφοράς και τη μείωση των αποθεμάτων. Είναι χαρακτηριστικό πως η UBS σε νέο σημείωμα της υποστήριξε πως «βλέπει» τη τιμή του πετρελαίου να πιάνει τα 80 δολάρια το βαρέλι μέχρι τα τέλη του μηνός.

Την ίδια ώρα ελαφρά ανοδικά κινείται και ο χρυσός που αυτή την ώρα ανεβαίνει κατά 0,05% στα 1.750,50 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]