Eurostat – Απογοητευτική η κατάταξη της Ελλάδας στις ξένες γλώσσες [Διάγραμμα]

Σύμφωνα με την Εurostat, το 2019, το 59% των μαθητών της ανώτερης δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης (επίπεδο ISCED 34) σπούδασε δύο ή περισσότερες ξένες γλώσσες στην ΕΕ

Eurostat – Απογοητευτική η κατάταξη της Ελλάδας στις ξένες γλώσσες [Διάγραμμα]

Εγγραφείτε στο OT Newsletter για την καθημερινή σας ενημέρωση με ειδήσεις από την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις αγορές και τα διεθνή.

* indicates required

Η γνώση ξένων γλωσσών είναι απαραίτητο εργαλείο για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και όχι μόνο-, για την επικοινωνία με άλλες κουλτούρες, την επαγγελματική ανέλιξη, τα ταξίδια, την επαφή με νέους πολιτισμούς, λαούς και κοινωνίες.

Είναι ευρέως γνωστό ότι τέτοιες δεξιότητες απαιτούνται και ενθαρρύνονται σε πολλούς χώρους εργασίας και ότι μπορούν να διευκολύνουν την επικοινωνία σε διάφορα άλλα πλαίσια.

Σύμφωνα με την Εurostat, το 2019, το 59% των μαθητών της ανώτερης δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης (επίπεδο ISCED 34) σπούδασε δύο ή περισσότερες ξένες γλώσσες στην ΕΕ.

Σε δύο χώρες της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο και τη Γαλλία, όλοι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης σπούδασαν δύο ή περισσότερες ξένες γλώσσες. Η Εσθονία, η Ρουμανία, η Τσεχία και η Φινλανδία είχαν επίσης μεγάλο ποσοστό μαθητών που μελετούσαν δύο ή περισσότερες γλώσσες (όλες 99%), ακολουθούμενες από τη Σλοβακία (98%), την Κροατία (95%) και τη Σλοβενία (92%).

Τελευταία η Ελλάδα

Από τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει μια πολύ δυσάρεστη εικόνα για την Ελλάδα, καθώς όχι μόνο φιγουράρει στο τέλος της κατάταξης, αλλά είναι μακράν η χειρότερη σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, όσον αφορά στη συγκεκριμένη επίδοση. Μόλις το 1%των μαθητών της δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης σπούδασε δύο ή περισσότερες ξένες γλώσσες το 2019.

Χαμηλό ποσοστό μαθητών καταγράφηκε επίσης στις: Πορτογαλία (6%), Ιρλανδία (12%), Ιταλία (25 %) και την Ισπανία (27%).

Η πιο δημοφιλής γλώσσα

Το 2019, τα Αγγλικά ήταν η πιο συχνά μελετημένη ξένη γλώσσα στο επίπεδο της δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης στην ΕΕ, με το 96% των μαθητών να την μαθαίνουν. Τα ισπανικά κατατάσσονται στη δεύτερη θέση (26%), ακολουθούμενα από τα γαλλικά (22%), τα γερμανικά (20%) και τα ιταλικά (3%). Επιπλέον, τα ρωσικά ήταν η μη κοινοτική γλώσσα που συχνότερα μαθαίνεται στην ΕΕ (3%), ειδικά στην Εσθονία (68%) και τη Λετονία (57%), ακολουθούμενη από τη Λιθουανία (30%) και τη Βουλγαρία (24%).

Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433