Τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών φαίνεται ότι ικανοποιούν τους Ευρωπαίους επενδυτές, με τις κυριότερες αγορές στη γηραιά ήπειρο να κινούνται με σημαντικά κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,6%, με τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου να ενισχύονται κατά 1,4%, ενώ όλοι οι τομείς κινούνται σε θετικό έδαφος. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,73% στις 7.102 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,98% στις 15.683 μονάδες και ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,51% στις 6.672 μονάδες.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αναδεικνύονται νικητές των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στη Γερμανία, μπροστά από τη συντηρητική παράταξη της απερχόμενης καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU). Και μπορεί οι διαπραγματεύσεις για τον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό πιθανόν να διαρκέσουν εβδομάδες ή και μήνες, οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η κακή εμφάνιση για το γερμανικό ακροαριστερό κόμμα Die Linke, σήμαινε ότι αποκλείεται πλέον ένας πλήρως αριστερός συνασπισμού στη Bundestag.

Σύμφωνα με την Berenberg, ένας συνασπισμός μεταξύ του SPD, του Die Linke και των Πρασίνων θα μπορούσε να “επηρεάσει την πολιτική, μέσω αυξήσεων φόρων, ανατροπών μεταρρυθμίσεων και υπερβολικών κανονισμών”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές