Λίγες ημέρες μετά τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία του ΧΑΑ, αυτήν του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, ήρθε ένα ακόμα θετικότατο νέο για την ιστορική εταιρεία της ΔΕΗ.

Η πελώρια ΑΜΚ που επίκειται, θα ολοκληρώσει την προ διετίας προσπάθεια της διοίκησης να μεταμορφώσει την εταιρεία σε διεθνή ενεργειακό κόμβο, εξαφανίζοντας οριστικά το λιγνιτικό αποτύπωμα.

Ωστόσο, αφενός οι όροι αυτής, αφετέρου η κακή πληροφόρηση, προκάλεσαν μια αλληλουχία ρευστοποιήσεων που δεν απορροφήθηκαν, και σε συνδυασμό με την απώλεια του τεχνικού επιπέδου των 886 μονάδων, ο Γενικός Δείκτης σταμάτησε στο ενδιαφέρον σημείο των 874 μονάδων, από όπου μπορεί να βγάλει μια υποτυπώδη ανοδική αντίδραση μέχρι τις 882.

Το εν λόγω επίπεδο συνιστά αντίσταση από την υπερπουλημένη περιοχή στην οποία βρέθηκε ο δείκτης, ο οποίος φαίνεται να κινείται προς τις 835 μονάδες, με σημαντικότερη στήριξη τις 855.

Για τη συνέχεια, οι μετοχές των ΟΠΑΠ, Μυτιληναίου, ETE και ΕΛΒΑΛ φαίνονται οι πιο ανθεκτικές από τις δεικτοβαρείς, διατηρώντας ακόμα τη μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News