Ευρωπαϊκές Αγορές

Οι ευρωαγορές άνοιξαν ανοδικά και σήμερα, ωστόσο σε πολύ κρίσιμο σημείο.

Ο DAX 40 χτυπά στην αντίσταση των 15.690 μονάδων με ανοδικό χάσμα, το οποίο εφόσον δεν κλείσει ανοδικά η συνεδρίαση θα κριθεί χάσμα εξάντλησης, προσδίδοντας αρνητική τεχνική εικόνα, με επόμενο στόχο τις 14.920.

Ο Eurostoxx 50 παρουσιάζει παρεμφερή εικόνα με την αντίσταση στις 4.190 να είναι κομβικό σημείο για τη συνέχιση (ή όχι) της ανοδικής αντίδρασης των τελευταίων ημερών. Η βασική στήριξη οριοθετείται στις 3.980 μονάδες.

Αμερικανικές Αγορές

Στις ΗΠΑ, τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) των βασικών δεικτών κινούνται σε θετικό έδαφος, συνεχίζοντας μια αξιοπρεπή ανοδική αντίδραση και συναντώντας πλέον τα σημαντικά σημεία αντίστασης.

Ο S&P 500 παραμένει σε αρνητική περιοχή με την αντίσταση στην περιοχή των 4.480-4.500 μονάδων να μοιάζει ισχυρή. Το σημείο κρίνεται σημαντικό διότι ενδεχόμενη αδυναμία προσπέλασης θα χτίσει ένα πτωτικό momentum με επόμενο εβδομαδιαίο επίπεδο τις 4.280.

Ο Dow30, έχοντας υποαποδώσει το τελευταίο διάστημα, απέκτησε ξαφνικά επιθετικότερη συμπεριφορά διασπώντας την αντίστοιχη αντίσταση των 34.800. Και πάλι, μια αδύναμη σημερινή συνεδρίαση θα γεννήσει υποψίες για αδυναμία και ισχύ πτωτικού τέμπο.

Ο Nasdaq 100 έχει καλύτερη εικόνα, αφενός διότι συντήρησε την ανοδικότητα τιμώντας τη στήριξη των 15.080, αφετέρου διότι μας έχει δώσει καθαρό σημείο εξόδου κάτω από 14.790 σε κλείσιμο ημέρας. Πάντως, αντιμετωπίζει την αντίσταση των 15.400.

Αγορά Συναλλάγματος

Στην αγορά συναλλάγματος, ο κύριος άξονας περιστροφής παραμένει η ανατιμητική διάθεση του αμερικανικού νομίσματος.

Η ισοτιμία ευρώ-δολάριο (eurusd) έχει πτωτικό momentum με κοντινό στόχο τα 1,1620, με την ισοτιμία να κοιτάει πλέον την περιοχή των 1,15.

Η ισοτιμία λίρα-δολάριο (gbpusd) παραμένει εντός του μεσοπρόθεσμου σχηματισμού συσσώρευσης με κάτω άκρο τα 1,3610 που συνιστούν και την έξοδο από τη λίρα. Κοντινή αντίσταση τα 1,3740.

Εμπορεύματα

Στα εμπορεύματα, τα ΣΜΕ του αργού πετρελαίου συντηρούνται σε έντονα ανοδικό momentum με αντίσταση τα 75,10 δολάρια και πρώτο επίπεδο απορρόφησης πωλήσεων τα 71,90.

Ο χρυσός παραμένει πτωτικός όσο βρίσκεται κάτω από τα 1.780 δολάρια που οριοθετούν τη βραχυπρόθεσμη πτωτικότητα. Επόμενο επίπεδο τα 1.735.

Τέλος, το ασήμι δείχνει να αμύνεται εντός στενού εύρους διακύμανσης με κάτω όριο τα 22,25 δολάρια, απώλεια των οποίων θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέταλλο με επόμενη στάση τα 19,50.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News