Το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 και πλέον μηνών την Τρίτη, ενώ άλλα σημαντικά νομίσματα της G10 εξασθένησαν, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων κατέστησε το νόμισμα πιο ελκυστικό για τους επενδυτές.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων από το τέλος της περασμένης εβδομάδας, αφού η Federal Reserve είπε ότι πιθανότατα θα αρχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων της τον Νοέμβριο και άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν αυξήσεις επιτοκίων.

Την Τρίτη, οι αποδόσεις του 10ετούς τίτλου σημείωσαν υψηλό τριών μηνών και αυξήθηκαν στο 1,5374%.

«Εν μέσω των πολλών διασταυρούμενων ρευμάτων στις αγορές συναλλάγματος αυτή τη στιγμή – ενέργεια, Evergrande, ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ, Delta – ένα θέμα που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι ότι η αγορά βρίσκεται στο χείλος της επανεκτίμησης της πορείας για την πολιτική της Fed », αναφέρουν σε σημείωμά τους στρατηγικοί αναλυτές της ING.

«Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο προβλέπουμε περαιτέρω άνοδο στο δολάριο, ιδιαίτερα από το 2ο τρίμηνο του επόμενου έτους, αλλά θα παρακολουθήσουμε στενά και θα επανεκτιμήσουμε εάν αυτή η κίνηση μπορεί αν έρθει νωρίτερα», πρόσθεσαν.

Το ιαπωνικό γεν μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών έναντι του δολαρίου.

Το γεν είναι το νόμισμα του G10 που συσχετίζεται περισσότερο με τις αποδόσεις του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών δύο ετών και 10 ετών, είπε ο αναλυτής νομισμάτων της MUFG, Lee Hardman σε σημείωμά του προς τους πελάτες.

«Η ανοδική πίεση στις αμερικανικές αποδόσεις θα πρέπει να συνεχίσει να παρέχει άνοδο για το USD/JPY στο άμεσο μέλλον», είπε.

Οι αναλυτές της ING δήλωσαν ότι η αδυναμία του γεν οφείλεται επίσης στον ρόλο της Ιαπωνίας ως μεγάλου εισαγωγέα ενέργειας. Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν για έκτη ημέρα την Τρίτη και οι τιμές του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και του άνθρακα αυξήθηκαν επίσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές