«Αύξηση θέσεων» (overweight) σε μετρητά, υποβαθμίζοντας την σύστασή της για «θέσεις ανάλογες της αγοράς» (equalweight) από «αυξημένες θέσεις» στις μετοχές, συστήνει το τρέχον διάστημα η Morgan Stanley, προβλέποντας πως θα υπεραποδόσουν βραχυπρόθεσμα, πιθανώς ως τα μέσα του 2022.

Όπως εκτιμά ο Andrew Sheets, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της αμερικανικής τράπεζας, η ρήση «cash-is-trash» ( τα μετρητά είναι σκουπίδια), που παραπέμπει σε ιστορικά στοιχεία που δείχνουν πως σε μακροπρόθεσμη βάση υποαποδίδουν έναντι άλλων επενδύσεων (π.χ. από το 1980 σημειώνουν ονομαστική απόδοση 767%, έναντι 11.732% των μετοχών και 2.206% των ομολόγων), δεν ισχύει πάντα, καθώς σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, συνήθως μικρότερο του ενός έτους έχουν καλές πιθανότητες (33% από το 1959) να προσφέρουν, καλύτερες αποδόσεις από τις μετοχές. Τα μετρητά εξάλλου, ιστορικά, σε ένα περιβάλλον αστάθειας και χαμηλών αποδόσεων, προσφέρουν βραχυπρόθεσμα αναλογικά κάποια κέρδη.

Με βάση τις προβλέψεις της πάντως οι αμερικανικές μετοχές, τα αμερικανικά ομόλογα, αλλά και ο χρυσός θα παρουσιάσουν στο τέλος του β τριμήνου του 2022 σε σχέση με σήμερα, αρνητικές αποδόσεις. Έτσι, η παραπάνω στρατηγική, αφορά περισσότερο για τους επενδυτές περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ, καθώς ως τα μέσα του 2022 η Morgan Stanley προβλέπει π.χ. κέρδη 12% για τις ευρωπαϊκές μετοχές (βάση του δείκτη MSCI Europe), αλλά και θετικές αποδόσεις για τις ιαπωνικές μετοχές (+2,2%) και τις μετοχές των αναδυομένων αγορών (+6,9%). Παράλληλα «βλέπει» θετικές αποδόσεις από τα ομόλογα υψηλής απόδοσης σε ευρω, αλλά και από τα κρατικά ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας όπως π.χ. τα ιταλικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή