Σε 888.900 υπολογίζεται ότι θα μειωθούν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, έναντι 1.182.788 αυτοκινήτων πέρσι.

Αυτό ανακοίνωσαν οι εταιρείες συμβούλων J.D. Power και LMC Automotive, κάνοντας λόγο για εξάντληση αποθεμάτων, την ώρα που, ωστόσο, οι καταναλωτές είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν χρήματα για την αγορά αυτοκινήτων, σύμφωνα με το Reuters.

«Οι πωλήσεις Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι δεν υπάρχουν αρκετά οχήματα για να καλύψουν τη ζήτηση από την πλευρά των καταναλωτών», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ενώ η ζήτηση παραμένει ιδιαιτέρως ισχυρή, με τους αγοραστές να διαθέτουν δισεκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζονται από τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς με αποτέλεσμα να προκαλείται αναταραχή στον εφοδιασμό της αγοράς.

Το κόστος των μεταχειρισμένων οχημάτων αρχίζει να ανεβαίνει ξεκινώντας το φθινόπωρο, πρόσθεσε η J.D. Power.

Η LMC Automotive προειδοποίησε ότι η αποκατάσταση της αγοράς αυτοκινήτων μπορεί να τραβήξει μέχρι το 2022, αν όχι το 2023, καθώς η συνολική κατάσταση φαίνεται επιδεινώνεται.

Οι εποχικά προσαρμοσμένες ετήσιες πωλήσεις για τον Σεπτέμβριο αναμένεται ότι θα διαμορφωθούν σε 12,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα, μειωμένες κατά 4 εκατ. σε σύγκριση με το 2020 και κατά 800.000 σε σύγκριση με το 2019.

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία πωλήσεων των μεγάλων αυτοκινητοβιοημηχανιών, μεταξύ των οποίων η General Motors και η Tesla, που αναμένονται σε δύο εβδομάδες, θα «μιλήσουν» με μεγαλύτερη ακρίβεια για την πορεία της αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή