Tα κέρδη της εταιρείας παιχνιδιών Lego υπερδιπλασιάστηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2021 καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν στα πολύχρωμα τουβλάκια της για να διασκεδάσουν τα παιδιά που λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων αναγκάστηκαν να παραμείνουν μέσα στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε πολλές χώρες του κόσμου.

Τα καθαρά έσοδα του ομίλου της Lego αυξήθηκαν κατά 140% στα 6,3 δισεκατομμύρια κορώνες (990 εκατομμύρια δολάρια), ανακοίνωσε την Τετάρτη ο κατασκευαστής παιχνιδιών, ο οποίος εδρεύει στη δυτική Δανία. Ενώ τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 46%.

Οικογένειες σε όλο τον κόσμο έχουν αυξήσει τις δαπάνες για καταναλωτικά αγαθά καθώς μένουν στο σπίτι για περισσότερο χρόνο και η Lego αναδείχθηκε πέρυσι νικήτρια της πανδημίας, κλείνοντας τη χρονιά με ρεκόρ κερδών και πωλήσεων. Η ίδια η Lego ανακοίνωσε ότι οι επιδόσεις της έλαβαν πρόσθετη ώθηση από τους λιγότερους περιορισμούς που σχετίζονται με την Covid-19 σε σύγκριση με το 2020. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι τα εργοστάσιά της μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς διακοπές ενώ και τα περισσότερα καταστήματα έχουν ανοίξει ξανά.

Μεγάλη ζήτηση

«Καθώς κοιτάζουμε μπροστά για το δεύτερο εξάμηνο του 2021, συνεχίζουμε να βλέπουμε μεγάλη ζήτηση για τα προϊόντα μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Νιλς Κρίστιανσεν. «Μακροπρόθεσμα, αναμένουμε ότι η ανάπτυξη μας θα σταθεροποιηθεί σε πιο βιώσιμα επίπεδα καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν στα πρότυπα των δαπανών πριν από την πανδημία.»

Η εταιρεία, η οποία ελέγχεται από την οικογένεια του δισεκατομμυριούχου Κιελντ Κιρκ Κρίστιανσεν, δήλωσε ότι τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις περιλαμβάνουν την κλασική σειρά Lego City καθώς και παιχνίδια με θέματα βασισμένα στις ταινίες Star Wars και Harry Potter.

Μερικά από τα σημαντικότερα σημεία της έκθεσης εξαμήνου είναι τα ακόλουθα:

– Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 36%, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς σε όλες τις μεγάλες αγορές
– Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 104%, στα 8 δισεκατομμύρια κορώνες
– Η Lego είπε ότι άνοιξε 60 νέα καταστήματα κατά την περίοδο με περισσότερα από 40 από αυτά να είναι στην Κίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή