Το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός μπορεί να γίνει συν-επενδυτής σε επιχειρήσεις που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (ΕΣΚ). Μετά από σχετική αξιολόγηση, η «Συμμετοχές 5G», δηλαδή το ελληνικό ταμείο Φαιστός, συμπεριλήφθηκε στους πιθανούς συν-επενδυτές του ειδικού ταμείου που έχει συστήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας.

Το ΕΣΚ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2021 με προϋπολογισμό 10 δισ. ευρώ και συνδυάζει την έρευνα στις αναδυόμενες τεχνολογίες με ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης και ένα ειδικό ταμείο μετοχικών κεφαλαίων, το Ταμείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας, για την αναβάθμιση καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το Ταμείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας προσφέρει χρηματοδότηση έως και 15 εκατ. ευρώ σε καινοτόμες επιχειρήσεις.

Παρέχει πρόσβαση σε επενδυτές -υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις- σε έναν κατάλογο με περισσότερες από 130 εταιρείες που έχουν αξιολογηθεί και έχουν λάβει, ή αναμένεται να λάβουν, κεφαλαιακή ενίσχυση από αυτό. Ο συγκεκριμένος κατάλογος περιλαμβάνει μικρές, μεσαίες και μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο με δραστηριότητα σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως η μεταποίηση, ο αγροδιατροφικός τομέας, η ψηφιακή τεχνολογία, οι εφοδιαστικές αλυσίδες, οι μεταφορές, οι υπηρεσίες Υγείας, η αεροναυπηγική και το διάστημα – τομείς στους οποίους εστιάζει με ιδιαίτερη έμφαση για επενδυτική δραστηριότητα η Συμμετοχές 5G / Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός.

Το Ταμείο του ΕΣΚ επιλέγει επιχειρήσεις με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης μέσω μιας ανταγωνιστικής διαδικασίας, ενώ παράλληλα διεξάγει έλεγχο δέουσας επιμέλειας (due diligence) των επιχειρήσεων που είναι υποψήφιες προς επένδυση.

Η δυνατότητα συν-επένδυσης στις επιχειρήσεις που έχουν επιλεγεί προσεκτικά από το ΕΣΚ αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για εταιρείες επενδύσεων όπως η «Συμμετοχές 5G», που αποτελεί καινοτόμα εθνική πρωτοβουλία με στόχους απόλυτα συμβατούς με το νεοσυσταθέν Ταμείο του ΕΣΚ, δίνει μεγάλο βάρος σε επενδύσεις σε κλάδους της οικονομίας που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του 5G και, ευρύτερα, των νέας γενιάς ψηφιακών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι η «Συμμετοχές 5G» έχει ήδη αναπτύξει ένα σημαντικό «δίκτυο συνεργασίας» με αναγνωρισμένους φορείς από τον ακαδημαϊκό τομέα (Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος») και την αγορά (Corallia, Vantage Towers GreeceNokia Hellas, Cosmote) για την ολοκληρωμένη υποστήριξη των εταιρειών στις οποίες θα επενδύει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups